Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hazajár  Sopronba

Hazajár Sopronba

| Kóczán Bálint | Sztárok

Soproni zenész erősíti az egyre népszerűbb Fran Palermo csa­­­­patát. Bár Tölli Máté a bu­­dapesti életre rendezkedett be, nagyon szeret hazajárni szü­­lővárosába.


A zenebarát közönségnek ismerősen csenghet a Fran Pa­­ler­­mo neve, hiszen a rockos alapokra épülő, de a jungle rock, tro­­pical, indie stílusjegyeket bát­­ran alkalmazó formáció megfordult a legnagyobb fesztiválokon. Nemrég pedig a Hangárban adott emlékezetes koncertet a csapat, soraiban egy soproni fiatalemberrel. Tölli Máté tanulmányai miatt már évek óta Budapestre költözött, azóta is ott él és zenél. – Jó érzésekkel jöttem Sopronba. Azért is volt különleges helyszín számomra a Hangár, mert először léptem itt fel a zenekarral. Bízom benne, hogy a közönség is jól mulatott – mesélte az együttes basszusgitárosa.

Máté évek óta ismeri a Fran Palermo tagjait, de csak bő egy évvel ezelőtt csatlakozott a ki­­lenc­­­­tagú együtteshez. – Még ko­­­­­­rábban kér­­tek meg a srácok, hogy ugorjak be helyettesíteni egy koncerten. Sikerült helytállnom, és rövid idő után felajánlották, hogy rendszeresen zenéljek velük, így a tavaly megjelent albumon is közreműködtem.

Máté örül, hogy a formáció egyre sikeresebb, a tur­­né valamennyi állomásán nagy az ér­­deklődés. – Emellett készülünk a fesztiválszezonra. Örömmel mondom, hogy a VOLT-on már-már visszatérő zenekarnak számítunk. Idén először jutunk el a Fishing On Orfűre. Régóta érdekel ez a fesztivál, így jó érzés lesz színpadra állni. Szerencsére külföldön is megmutathatjuk magunkat többször. Ha jól tudom, lesz észtországi és lengyelországi bulink is.

Tölli Máté nemrég végzett az ELTE magyar szakán, valamint másodszakon filmelméletet és filmtörténetet tanult. Sopronba csak ritkán jut el, általában két–három havonta jár haza szüleihez. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...