Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hegedüséknél fontos a humor
Hegedüs Csanád, Kende, Levente, Botond szüleikkel, Hegedüsné Kendeh Tündével és Hegedüs Attilával.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Hegedüséknél fontos a humor

| Madarász Réka | Sztárok

Négy fiúval nem egyszerű az élet. Hegedüsné Kendeh Tünde arra törekszik, hogy mindegyik gyermekéből kihozza a legjobbat: találják meg azt a munkát, amit örömmel végeznek.

A Hegedüs fiúk közül Botondot és Csanádot már bemutattuk újságunkban (Botond és a Tévémaci esete, Soproni Téma, 2021. március 24., valamint Csanádot vonzza a színpad, Soproni Téma, 2021. február 24.). A másik kettő sem kevésbé tehetséges: a 22 éves Kende, akinek édesapja poénból szánta édesanyja vezetéknevét, hittantanár és történelem szakra jár, a 13 éves Levente pedig a Hunyadi-iskolában tanul.

– A férjem tíz évig volt a soproni evangélikus gyülekezet lelkésze, most pedig az Eötvös iskolalelkésze – mesélte Hegedüsné Kendeh Tünde. – Mindketten lelkész családból származunk, a vallás gyakorlása ad egy keretet az életünknek, amit igyekszünk úgy behatárolni, hogy mindenki jól érezze magát. Mindketten nagycsaládból jövünk, több gyermeket szerettünk volna, de Leventére már nem is számítottunk, ő Isten ráadás ajándéka.

A negyedik gyermek érkezése előtt a házaspár egy koncerten Levente Péterrel dedikáltatta egyik könyvét, és a művész a Kendének, Botondnak és Csanádnak szóló ajánlás után tett még három pontot. Tünde akkor még nem tudta, hogy állapotos.

– Mindegyik fiam más, de közös bennük, hogy őszinték, tiszta szívűek, ugyanakkor céltudatosak is – folytatta a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola könyvtárosa és hittantanára. – A zenei tehetségüket az apjuktól örökölték: Kende klarinétozik és szaxofonozik, Botond fagottozik, Csanád harsonázik, Levente trombitál. Örülök, hogy egyre gyakrabban játszanak együtt.

Tündének sokan mondják, hogy mennyire jó dolga van, hiszen folyamatosan öt férfi hordozza a tenyerén. Persze rengeteg munka is van velük, de óriási szerencse, hogy a fiúk mindenbe besegítenek. Édesanyjuk mindig arra törekedett, hogy biztos alapokkal hagyják majd el a szülői házat. A vasalással még vannak problémáik, a főzés viszont egyre jobban megy.

– A mi családunk alapját a humor adja – folytatta Tünde. – Levente hasonlít talán rám a leginkább, mi ugyanis nem vagyunk vevők mindenféle poénra, viszont ezek gyakran tartanak elém kemény tükröt, figyelmeztetnek, hogy nem kell annyira komolyan vennem magam. Az én feladatom, hogy stabil hátteret biztosítsak a számukra. Az elengedés nagyon nehéz, pedig most ennek van itt az ideje.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...