Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hogyan válasszunk kabátot?
A kevésbé meleg kabátok közül a karcsúsított fazonokat ajánlja Balogh Emese szín- és stílustanácsadó.

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Hogyan válasszunk kabátot?

| Madarász Réka | Sztárok

A tél beköszöntével előkerülnek a szekrény mélyén lapuló kabátjaink. Fő funkciójuk ugyan az, hogy védjenek a hidegtől, ám az sem árt, ha a színükkel, fazonukkal feldobják a megjelenésünket.

A farkasordító hidegben örülünk, ha nem fagyunk meg. Ilyenkor nem annyira az lebeg a szemünk előtt, hogy csinos legyen a viseletünk, mint inkább az, hogy meleg. A szín- és stílustanácsadó azt javasolja, hogy a nagyon meleg, kevésbé csinos kabátok kiválasztásánál fókuszáljunk a színükre.

– A megszokott feketét, szürkét és barnát azért is ajánlott elengedni, mert a borongós téli estéken egy élénk színű kabátban az autósok számára is észrevehetőbbek vagyunk – tudtuk meg Balogh Emese szín- és stílustanácsadótól. – A tél típusúakon remekül mutat egy pink, egy citromsárga, egy meggypiros vagy egy fenyőzöld kabát; a tavaszokon egy pipacspiros, egy türkizkék, egy narancssárga, egy világosbarna vagy sötétbézs; a nyarakon egy mentazöld, egy fáradtrózsaszín vagy egy piszkosfehér; az őszökön pedig egy petrolkék, egy konyakbarna, egy fáradtnarancs vagy egy okkersárga.

Biztos, hogy nem lövünk mellé a sötétkékkel, mert az mindegyik típusnak jól áll, egy saját színeinkkel harmonizáló kendővel még különlegessé is tehetjük, és a láthatatlan zónába sem olvadunk bele.

– A kevésbé meleg kabátok kiválasztásánál azt szoktam javasolni, hogy lehetőleg karcsúsított fazon mellett döntsünk – folytatta Emese. – A kétsoros gombolás még egy vékony testalkatot is erősít, ezért előnyösebb az egysoros. A hatást tovább fokozhatjuk egy övvel. Ha valaki télen is szeret szoknyában járni, arra figyeljen oda, hogy a kabát néhány centiméterre takarja el a szoknyát, nem mutat jól ugyanis, ha a kabát alól kilátszik a szoknya.

Ha hosszabb vagy lábszárközépig érő, midi fazonú szoknyákat részesítünk előnyben, akkor viselhetünk hozzá rövid, például műszőrme bundát. Szerencsére ma már ezek is, akár csak a szövegkabátok, változatos színekben kaphatóak. Lényeges, hogy a kabát megfelelő méretű legyen, mert egy szűk kabát nemcsak kényelmetlen, nem is csinos, egy bő kabát pedig – hiába tudunk aláöltözni – lógni fog rajtunk.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...