Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Horányi Juli és Sopron
Horányi Juli több pályázaton is nyert a produkcióival, így tud klipeket forgatni Fotó: Lánczky Vivien

„Kicsit izgulok is, amikor apukámat látom a színpadon”

Horányi Juli és Sopron

| Kóczán Bálint | Sztárok

Horányi Juli több szállal kötődik Sopronhoz. Az énekesnőt a leghűségesebb városhoz való élményeiről, legújabb dalairól és a pandémiás időszakról is faggattuk.

– Sopron különleges helyet foglal el a szívedben…

– Valóban néhányszor már jártam Sopronban, például amikor a My Fair Lady vagy a Hippolyt a lakáj előadásokat néztem meg. Apukám, Horányi László mindkettőben játszott. Egy másik szál is köt a városhoz, korábban az unokatestvérem lakott itt, és akkor többször meglátogattam őt. Nagyon szeretem Sopront, szép kis város.

– Van kedvenc helyed is?

– A színház környékén jártam a leggyakrabban, ez nagyon hangulatos.

– Milyen érzésekkel figyelted apukádat a színházban?

– Mindig szívesen nézem az ő művészetét. Ilyenkor kicsit izgulok is. Ez érdekes pszichológia, hiszen a férjem is színész, és általában jobban izgulok, mint ő egy-egy darab alatt.

– Édesapádtól jön a művészet iránti szenvedélyed?

– Ez tagadhatatlan, de úgy érzem, hogy apukám édesanyjától, a nagymamámtól is „jó adag” zenei véna érkezett. Gyerekkoromban mindig énekelt, én pedig imádtam hallgatni.

– A pandémia mennyiben befolyásolja a munkádat?

– Nem szeretek panaszkodni. Lekopogom, több pályázat is volt, amin nyertem a produkcióimmal. Ezek lehetőséget biztosítottak arra, hogy koncertezzünk, klipeket forgassunk.

– Például nemrég jött ki a Szeretni kell című dal a Youlitól...

– Ami nagyon közel áll a szívemhez. Még év elején született, amikor Franciaországban turnéztam a Recirquel cirkuszi társulattal, és az egyik magányos délutánon valahogy megfogalmazódott bennem ez a dal. A személyes tapasztalataim írtam meg az előítéletekkel kapcsolatban. Továbbá fontos üzenet még a szeretet, ami valahol ott kezdődik, ha először magunkat szeretjük, mert csak utána tudjuk szeretni a világot is…

– Egészen friss megjelenés a Holnap.

– Ez így igaz. Egy homokbányában forgattunk klipet a felvételhez, szerintem nagyon szép kisfilm készült belőle. Várható még megjelenés, amit két szuper zeneszerzővel írtunk.

– Végezetül beszéljünk a Recirquel társulatról! Milyen volt kipróbálni magadat egy új szerepben?

– Budapesten találkoztam velük, hiszen ott van a székhelyük. Normál esetben nagyon sokat utaznak szerte a világban, és egy castingon sikerült bekerülni hozzájuk. Ez egy másik világ, sok-sok artistával, izgalmas előadásokkal. Élveztem azt az időszakot is, de most inkább a szólóprodukciómra koncentrálok.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...