Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Időutazó tavaszi divat
– Az idei trend legjellemzőbb darabjai a bő szabású nadrágok – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. Fotó: ­Csigó Gergely

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Időutazó tavaszi divat

| Madarász Réka | Sztárok

Ahogy már megszokhattuk a divat világában, nincs új a nap alatt: az idei tavaszi–nyári szezonban a ’80-as, ’90-es évek vonalaival találkozhatunk, ám a tavalyihoz képest még „eltúlzottabb” változatban.

Idén sem mondhatunk búcsút a rikító színeknek. Ezúttal a pinké és a magentáé a főszerep, de hódít a neonzöld és a sárga is. Az intenzív árnyalatok mellett találkozhatunk lágy és klasszikus tavaszi színekkel is, például a bézzsel vagy a világoskékkel.

– A kifutókon a sokszínűségre helyeződött a hangsúly – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Az idei trend legjellemzőbb darabjai a bő szabású nadrágok és a túlméretezett blézerek, az utóbbiak egyre nagyobbak. Az aszimmetrikus szabásvonalak vagy a hölgyek egyik vállát, vagy az egyik lábukat engedik láttatni. A feltűnő, mutatós holmikat már nem kell az ünnepnapokra tartogatnunk. A fehérnemű stílusban készült, kis szatén ruhák például remekül kombinálhatóak egy bő fehér inggel, de akár farmert is felvehetünk alájuk.


Még mindig menő a mini, de az igazi sláger a maxi. A ruhák egyenes szabásvonala lezseren követi az alakot. Idén is elmondhatjuk, hogy a farmer talán soha nem megy ki a divatból. A nadrágok bő szárral és gyakran kőmosott anyagból készülnek. A derekuk továbbra is magasított, és általában apró topokkal hordják.

– Nagy népszerűségnek örvendenek a változatos anyagokból – tüll, csipke, necc – varrt, áttetsző felsőrészek, melyek remekül mutatnak farmerral és blézer alatt. Szinte minden divatháznál megjelennek a ­finom és elegáns, szépen kidolgozott csillogó felületek, a ragyogás ugyanis már nem csak az alkalmi ruhák privilégiuma. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még a sportruházaton is megjelenik.

Akárcsak a ruhák, a kiegészítők is színesek és feltűnőek. A táskák flitteresek és/ vagy rojtosak. Ami régen alkalminak számított, azt ma már nyugodtan párosíthatjuk hétköznapi ruhákkal is. Ugyanez igaz a cipőkre is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...