Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ígéretes fiatal banda
A fiatal NOPE zenekar: Schwanner Ádám, Taschner Emma, Czirók Márk és Halászi Juli már saját dalokat is készít.

NOPE: Egyre több helyen koncertezik a soproni zenekar

Ígéretes fiatal banda

| Kóczán Bálint | Sztárok

Az elmúlt hónapokban egyre több helyen lépett fel a NOPE zenekar. A soproni és környékbeli fiatalokból álló formáció a rock műfajában mozog, és folyamatosan készíti az új dalokat. Taschner Emmával beszélgettünk.

– Mikor alakult a banda, és mi adta az inspirációt, hogy létrejöjjön?

– 2020 januárjában alakultunk. Mindig is szerettem volna zenekarban játszani, ezért mentem a Hoffersuliba, hogy meg tudjak ismerkedni minél több korombeli zenésszel. A tanáraink hozták össze a csapatot, az első próbán ismerkedtünk meg, de kezdettől fogva nagy összhangban tudunk dolgozni. Az együtt zenélés, új ötletek kidolgozása volt a legfőbb inspiráció (mind a mai napig ez hajt minket), illetve az, hogy jól érezzük magunkat.

– Kik alkotják a zenekart, mit kell rólatok tudni?

– Soproni, illetve Sopron környékbeli fiatal zenészekből áll a banda. A dobosunk Schwanner Ádám és basszusgitárosunk Halászi Juli 15 éves, idén kezdték a gimit. Szólógitárosunk Czirók Márk szintén 15 éves, Ausztriában jár középiskolába. Én pedig Taschner Emma vagyok, a zenekar énekese, gitárosa, frontlánya, nyáron töltöttem be a 14-et, hamarosan kezdem a gimnáziumot. A zenei tanulmányainkat a Hoffersulinál folytatjuk.

– Milyen stílusú dalokat játszotok?

– Leginkább a rock világában mozgunk. Eleinte a feldolgozások voltak többségben, de mostanra már egyre több saját szerzemény kerül be a repertoárba. Az első három magyar nyelvű, saját számunkkal tavaly októberben vonultunk stúdióba, ezek május elején debütáltak. Azóta már angol nyelven is születnek dalaink.

– Milyen eddigi fellépéseket emelnétek ki, és mik várnak még rátok?

– Azt hiszem, hogy az eddigi legjobb fellépésünk májusban a Free Time Clubban volt. Lehetőséget kaptunk a „Betti mondta” zenekartól, hogy játszhassunk előtte, illetve aznap este Takáts Tamás is beszállt hozzájuk a zenélésbe sztárvendégként. Ezen kívül voltak kisebb klubkoncertek, játszottunk többször a Búgócsigában vagy épp a Soproni Borünnepen is.

– Mik a további tervek?

– Folyamatosan készülnek a saját dalok. Az a terv, hogy ezek minél több emberhez eljussanak, akár a koncerteken, akár a social médiában. Szeretnénk minden lehetőséget megragadni arra, hogy zenélhessünk, minél több fellépést, koncertet szervezni, hogy tudjunk tapasztalatokat szerezni, fejlődni. És nagylemezekben is gondolkodunk. NOPE and roll! 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...