Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lábápolás házilag
– A fiatalabbak inkább a géllakkot választják, ami UV-fényre köt – mondta Klauser Brigitta láb- és körömápoló. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Lábápolás házilag

| Madarász Réka | Sztárok

Azt mondják, ha valaki egyszer elkezd pedikűröshöz járni, akkor már mindig kell. Azért is fontos a lábunk rendszeres otthoni ápolása, hogy ne adódjanak olyan problémáink, amelyek esetében ez már nem választás kérdése lesz.

Az otthoni lábápolás a következő lépésekből áll: áztatás, peeling, körömvágás, reszelés, bőrfeltolás, esetleg lakkozás.

– A lábunkat tíz–tizenöt percre áztassuk langyos vízbe, amelybe ajánlott egy kis tusfürdőt is nyomni – ajánlotta Klauser Brigitta láb- és körömápoló. – Ezután következhet az elhalt hámsejtek eltávolítása, melyhez vásárolhatunk készen kapható lábradírokat, de tökéletesen megfelel erre a célra a testradír is. Otthon is hatékony peelinget készíthetünk rendkívül egyszerűen: keverjünk össze némi maradék kávézaccot kókuszolajjal! Az így kapott mixet vigyük fel a lábfejünkre, masszírozzuk jól bele, majd meleg vízzel öblítsük le! A repedezett részekkel a kókuszdióolaj veszi fel a harcot, amely felgyorsítja a gyógyulást. Ezután jöhet a körömvágás!

Azoknak, akiknek nincs semmilyen problémájuk, elég, ha habkővel vagy elektromos talpreszelővel időnként megszabadítják a lábukat a felső hámrétegtől. Az ügyesebbek a bőrfeltolással is megpróbálkozhatnak, ezután pedig jöhet a lakkozás.

– Még mindig használunk hagyományos körömlakkot, melyre főként az idősebb korosztály tart igényt – folytatta Brigi. – A fiatalabbak inkább a géllakkot választják, ami UV-fényre köt, úgyhogy nem kell várni arra, hogy megszáradjon, emellett még tartósabb is a körömlakknál. Ehhez is beszerezhetjük a teljes felszerelést bármelyik drogériában. Elrontani esetleg az eltávolításnál lehet, ilyenkor ugyanis előfordul, hogy valaki túlreszeli a körmét. Léteznek azonban oldható géllakkok, melyekkel ezt a kockázatot is kiküszöbölhetjük.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Hódít az elegancia

Hódít az elegancia

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Szinte naponta megjelennek a különböző platformokon az aktuális körömtrendek. A hölgyek követik az influencerek, sztárok ajánlásait, a műkörömgyártók...