Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lemez a pandémia alatt
Az együttes tagjai is sikeres konyhakoncertet adtak. FOTÓ: TARNAI LÁSZLÓ TATUS

Crazy Daisy Jug Band: nem zárt rossz évet a banda

Lemez a pandémia alatt

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nem búslakodnak az elmaradó koncertek miatt a Crazy Daisy Jug Band tagjai, inkább a próbákra összpontosítanak, és online tartalmakkal lepik meg közönségüket.

– Mostanság, mivel nincsenek fellépések, inkább a próbákra koncentrálunk, és készülünk a lemezfelvételekre.  Próbáinkat időnként videóra rögzítjük, így közönségünk is látja-hallja, hogy aktív a banda – mesélték a Crazy Daisy Jug Band tagjai. 

A formáció a tavalyi évet  egy emlékezetes szilveszteri bulival búcsúztatta, amit a Kitchen Session Live YouTube-csatornáján mutatott be. – Különleges alkalom volt összejönni, de azért a tavalyi évben még akadtak fellépéseink. Pont egy éve zenéltünk Sopronban, a Búgócsigában. Aztán nyáron részt vettünk több zenei megmozduláson, mint például a tokaji utcazene-fesztiválon, a Bayou Blues Campen Molnaszecsődön, a Tűfokán fesztiválon, az oballai falunapon, az utcazenészek versenye fesztiválon Egerben vagy épp Sopronban a KultUdvarok rendezvényen, ahol a Fő téren muzsikálhattunk – tudtuk meg a csapattól, amely így nem zárt rossz évet, de azért már várja az újranyitást. 

A Crazy Daisy Jug Band  azért is népszerű, mert különleges stílust képvisel: visszanyúl a múlt század húszas–harmincas években született jug band formációk zenei világához, ahol az együttesek a blues, ragtime, bluegrass és egyéb akkori zenei elemekből „gyúrták” össze sajátos hangzású nótáikat autentikus, gyakran saját készítésű hangszerekkel. Ilyen a jug, a washtub bass (lavórbőgő), a kazoo vagy épp a mosódeszka. Saját dalokat is játszik a banda, amely továbbra is hitelesen képviseli a múlt század húszas–harmincas éveinek zenei világát. 

– A különleges hangszerek miatt is meghívást nyertünk a budapesti Red One  House zenekar által indított Hangszermustra YouTube sorozatába, illetve külön interjú is készül majd a zenekarunkkal. A zenészek a hangfelvételeken túl már a fellépéseket is tervezik, de itt még sok a kérdőjel: – Bizonytalan időket élünk, mindenesetre már kaptunk meghívásokat is az idei évre. Például a körmendi napokra, a tokaji utcazene-fesztiválra, de jelenésünk lenne a Mediawave fesztiválon is. Bízunk abban, hogy mielőbb javul a helyzet mindenki örömére, és ezt megünnepelhetjük élőzenével. 

A zenekarról készült videót hamarosan megnézhetik a Soproni Téma hivatalos  facebook-oldalán. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...