Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lóci megint játszik
Soproni koncertjére új ötletekkel is készül a Lóci játszik zenekar. Fotó: Dancs Bianka

„Egy jó csigás koncert elég muníciót ad a folytatáshoz”

Lóci megint játszik

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ismét Sopronban lép fel a Lóci játszik február 17-én, pénteken. A csapatnak sok-sok emléke van a városról, és szerintük a Búgócsiga Magyarország egyik legkirályabb helye. Csorba Lócival beszélgettünk.

– Hogy készültök a soproni koncertre?

– A Búgócsiga az egyik legkirályabb hazai klub, nem vitás. Egyedi hangulata van, kedvesek az emberek, és mindig jó a buli. Azért is akartunk a turné elején eljutni ide, mert egy jó csigás koncert elég muníciót ad a folytatáshoz.

– Milyen repertoárral érkeztek a leghűségesebb városba?

– Nem titok, december óta nem nagyon találkoztunk, mert én „szülési szabadságon” vagyok. December 22-én született meg a kislányom, Csorba Lotti, és kivettem egy hónapot, hogy ott tudjak lenni az elején a feleségem mellett. Így aki ott volt a decemberi instantos bulin, annak lesz pár ismerős elem, de azért az egy hónapos inkubáció alatt lett pár új ötletem is, amit szeretnék kipróbálni.

– Sopron milyen helyet foglal el a szívetekben?

– A VOLT Fesztivál miatt már a Lóci játszik története előtt megszerettem a várost, és sajnálom, hogy idén ezt a fesztivált ki kell hagynunk. Reméljük, sikerül kicsit kárpótolni a rajongókat, és egy kis hamisítatlan, 2000-es évek eleji VOLT-hangulatot varázsolni a színpadra. Tudod, amikor kóvályogsz hajnalban, és egyszer csak betévedsz a világ legjobb bulijába: ilyen lesz a februári Lóci koncert.

– Őriztek-e valamilyen sztorit, emléket a városról?

– Megannyi emlék van, és mind egy-egy soproni rajongóból lett baráthoz, ismerőshöz kötődik. Nagyon örülök, hogy van, ahol megismerhettük a család összes tagját, és ha kellett szálláshely egy bécsi QOTSA vagy egy Killers koncert miatt, azt is sikerült gond nélkül elintézni.

– Mik az idei tervek?

– Idén először indulok neki tiszta lappal az évnek. A lányom születéséig terveztem meg a dolgokat, és minden erőmmel azon voltam, hogy Lotti jó helyre érkezzen. Így idén tényleg bármi történhet – és én nem vagyok semmi jónak az elrontója…!

Lóci játszik koncert: Február 17., péntek 19 óra, Búgócsiga Akusztik Garden, vendég: GranCanada

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...