Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Madi és a legnagyobb nevek
Madarász Gábor nagyra értékeli Az év gitárosa díjat, mert ez egy szakmai elismerés.

A soproni Madarász Gábor lett Az év gitárosa cím nyertese

Madi és a legnagyobb nevek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Madarász Gábor „Madi” érdemelte ki idén Az év gitárosa elismerést a Petőfi Zenei Díjátadón. A soproni származású zenész, zeneszerző elképesztő pályát tudhat magáénak, és jelenleg is sok projekten dolgozik.

– Hogy fogadtad az elismerést?

– Megmondom őszintén, meglepődtem. Nagyra értékelem, mert ez egy szakmai díj.

– A pályád Sopronból indult, és sok mindent elértél…

– A kezdetektől fogva teli voltam ambícióval. Úgy éreztem, hogy Sopronban beszűkültek a lehetőségek, ezért Budapestre költöztem, ahol kinyílt előttem a világ. 1992-ben elkezdtem különböző előadókkal dolgozni, és gyorsan jöttek a sikerek. Az első budapesti koncertem például Kovács Ákossal a Népstadionban volt a U2 előtt.

– Kikkel dolgoztál még együtt?

– Pierrot-val, aztán ott volt az Azok a fiúk formáció, megalapítottuk Závodi Gáborral a Mex együttest, és hat lemezt adtunk ki. Somló Tomit is kiemelem. Aztán jöttek a reklámzenék és filmzenék: Csinibaba, Zimmer Feri, Állítsátok meg Terézanyut!, Csak szex és más semmi, Kaméleon… Emellett Hobót és Rúzsa Magdit kell megemlítenem.

– Mi kellett ahhoz, hogy mindez összejöjjön?

– Jó kérdés. Kellett hozzá kapcsolatrendszer és nagyon nagy szerencse. A szerencse meg akkor jön, ha az ember tesz érte. Jó, ha az ember tudja, hogy milyen helyekre járjon, nekem pont szerencsém volt. Ha visszagondolok, a Radír együttesből indultam, innen nyomultunk Budapesten, és a zenekaron keresztül tudtam megismerkedni pár emberrel.

– Jelenleg mivel telnek a napjaid?

– A filmzene most is kitölti az életem egy részét. Emellett Pálvölgyi Gézával, Dorozsmai Petivel és Takáts Tomival létrehoztunk egy közös formációt, és már sok új dal elkészült. Dolgozom egy önálló projekten is, hiszen szólóanyaggal még nem jelentkeztem. Most pedig azért vagyok Sopronban, mert Hoffer Peti barátommal és Kovács Barnabás basszusgitárossal gondolkodunk valami újban, meglátjuk, mi lesz belőle.

– Ákossal milyen együtt dolgozni?

– Magdival tizenkét évig dolgoztunk együtt, sok dalt írtunk közösen, két lemezt csináltunk, a Tizenegy és az Érj hozzám című albumot, ami nagyon sikeres lett. De úgy éreztem, hogy váltani kell. Ákossal is születnek új dalok, legutóbbi közös munkánk például a Felemel. Tudni kell, hogy mi sohasem szakítottuk meg a kapcsolatot egymással. Közel 20 év után, 2001-ben léptem ki az akkori produkciójából, és egy nagy kanyar után két éve visszatértem hozzá, de mindig nagyon jóban voltunk.

– Mit javasolsz azoknak a fiataloknak, akik befutott zenészek akarnak lenni?

– Tehetség, eltökéltség, szorgalom. Ha valamelyik hiányzik, akkor már nincs sok esély…

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...