Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Masszázs testnek és léleknek

| Madarász Réka | Sztárok

A masszázs nemcsak a mozgásszervi panaszok enyhítésére alkalmas, hanem valódi simogatás a léleknek, ami megfelelő táplálék híján ugyancsak megbetegedhet. Egy kis odafigyeléssel és növényi olajok használatával a manuális technika hatása fokozható.

Murányi Éva már gyermekkorában felfigyelt az érintés fontosságára. Mivel mindig is szeretett segíteni másokon, az empatikus hölgy először a svéd masszázst tanulta meg, majd autodidakta módon utánajárt, miképpen lehet a módszer eredményességét még tovább növelni. Így fejlesztett ki egy sajátos technikát, ami szinte felér egy terápiával.


– A masszázs előtt mindenkivel leülök beszélgetni, hogy lazuljanak a görcsei, és kiderüljön, miért is jött – megelőzésképpen, gyógyító vagy fenntartó kezelésre – mesélte Éva, aki annyira lelkes, hogy akár több napig is tudna beszélni egyik kedvenc tevékenységéről. – A masszázzsal rengeteget lehet segíteni, de tudunk ártani is, ezért is figyeljünk oda arra, hogy képzett és megfelelő anatómiai ismeretekkel rendelkező szakembert keressünk fel. Az is lényeges, hogy a kliens rendelkezzen orvosi diagnózissal, hiszen bizonyos betegségek esetén egyes illóolajok használata ellenjavallt.


Éva a kezelést teázással zárja, ami a folyadékpótlás mellett abban is segít, hogy utána vissza tudjunk zökkenni a hétköznapokba. Szerinte a masszőr feladatai közé tartozik az is, hogy vezesse a pácienst egy új, egészségesebb életmód kialakítása felé.


– Ha valaki például ízületi gyulladással küzd, érdemes alaposan kitisztítania a szervezetét, amihez számtalan remek gyógytea – kamilla, mezei zsurló, erdei málnalevél vagy tejoltó galaj – áll a rendelkezésünkre – folytatta Éva. – Külsőleg ilyenkor főként bazsalikom, majoránna, boróka és rozmaring illóolajat alkalmazok, amelyek gyorsítják a vérkeringést, és távozásra késztetik az ízületekben lerakodott nátrium-urát kristályokat, ami a vér magasabb húgysavszintjének köszönhető. A végső cél az lenne, hogy a kliensnek már ne is legyen szüksége a munkámra, csak állapota fenntartása céljából járjon vissza hozzám.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...