Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megújult az Art.of.beatz
Idén új kislemez kiadására készül az Art.of.beatz, de szeretne live-stream koncertet is.

Több mint harmincéves dal hódít az interneten

Megújult az Art.of.beatz

| Kóczán Bálint | Sztárok

Még a kilencvenes években íródott az a dal, amellyel nemrég rukkolt elő az Art.of.beatz, és már nagy siker az interneten. Hogy mi is a története az Ébredésnek, és jelenleg hol tart az elektronikus formáció, azt is megtudtuk Tomor Péter (Speat) alapítótól.

– Új hang, új stílus. Mit is jelent ez pontosan?

– Akik ismerik a formáció előéletét, talán már tudják, hogy az Art.of.beatz az elektronikus zenei szcénában készíti dalait. Eddig talán „rádióbarát electro-popnak” lehetett definiálni a zenénket. Legújabb kislemezünk, az Ébredés már sötétebb zenei tónusú, igazi drum & bass dal, amihez egy feketeöves nehézbombázó, a tatai illetőségű Németh „Camille” Sába adta a személyiségét és hangját.

– A dal nagyon fülbemászó. Hogy jött az ötlet, és milyen volt a valóra váltás?

– Köszönjük az elismerést! Az Ébredést egy gyermekkori zenésztársammal írtuk 1990-ben. Akkoriban az új Bonanza Banzait látták bennünk sokan, többek között ennek a dalnak is köszönhetően. Tavaly gondoltam arra, ideje lenne leporolni, így elvittem Krajczár Peti barátomhoz, akivel teljesen átszabtuk – az eredeti dalszöveg meghagyásával.

– Hogy fogadta Camille az ötletet?

– Mikor megmutattam neki, rögtön a magáénak érezte, így másfél óra alatt felénekelte, hibátlanul! Nagyon izgalmas hallani ezúttal egy csodálatos női hangon az eredetileg férfi orgánumra íródott dalt. Igazi jutalomjáték volt a stúdiófelvétel.

– A klip is több szempontból egyedi…

– Camille és családja egy különleges művészeti akadémiát irányít, ott forgattuk a klipet is. Elképesztő produkciók születnek ott, melyekből jó pár látható a videóban. Camille karikán, szalagon és a víz alatt is zseniális, de a hajra rögzített pörgés is látható a klipben.

– Folyamatosan megújul az Art.of.Beatz. Hol tartotok most?

– A 2016-os indulásunkkor nem terveztünk koncertezést. Stúdió- és dalszerzőprojektként léteztünk Viennel, aki a korai dalokat is énekelte. Idővel kaptunk rá az élő koncertezés mámorító ízére. Időközben Vien szerepét Camille vette át, aki nemcsak szenzációsan énekel, de profi artista és koreográfus. Mi ketten, valamint a bécsi dj-lány, Twiggy, illetve a soproni illetőségű Conee Leroy ütőhangszeres alkotja az Art.of.beatz kemény magját.

– Hogy készültök a nyári szezonra, lesznek koncertek?

– Jelenleg a koncertpróbák zajlanak, és játszunk majd pár feldolgozást is a legnagyobb kedvenceinktől. Minden felkérésnek nagyon örülünk. Ami biztosnak tűnik, hogy idén még egy új kislemezzel kijövünk. Szeretnénk egy live-stream koncertet is, illetve az egyedi megszólalás folyamatos tökéletesítése is a céljaink között szerepel. És pár angol nyelvű dal készítése sem kizárt.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...