Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megváltozott az élete
Békefi Viki a Zenta 1697 című rockoperában játszik, ami a tervek szerint november végén lesz újra látható Sopronban

Békefi Viki ragyog – megtalálta élete szerelmét

Megváltozott az élete

| Kóczán Bálint | Sztárok

Bár ­Békefi Viki is elkapta a koronavírust szerelmével együtt, de karrierje ettől független ível felfelé: a tehetség megnyerte az egyik televíziós show-műsort, nemrég pedig új dallal jelentkezett.

– Mennyiben változtatta meg az életedet a Sztárban sztár leszek győzelme?

– A műsor alatt megismertem életem szerelmét, Ya Out, és közös projektet indítottunk. Elindultam emellett a könnyűzenei világban, és a színházakban is egyre több munkám van. Mindenféle stílusban próbálgatom magam. Szakmailag és emberileg is nagyon sokat fejlődtem a műsor alatt. Összességében egy életre szóló élmény volt, amit bármikor megismételnék.

– Miről szól legújabb dalod?

– Alapvetően vidám természetű lány vagyok, ezért egy ilyen hangulatú dallal szerettem volna elindulni a pop világában. Patocska Olivér és Barabás Dávid írták a Cupidót, és már a legelső pillanattól kezdve nagyon tetszett a hangzás. Természetesen itt nem állok meg, már készül a következő projekt, szeretném minél több oldalamat megmutatni a közönségnek.

– Milyen projekt készül a pároddal?

– Ez egy feldolgozás lesz, ami hamarosan látható, de egy vadonatúj dalt is készítünk. Bár most pihennünk kellett, mert sajnos minket is utolért a ­COVID 19, de már alig várom, hogy megmutassuk az újdonságot. A járvány kapcsán annyit szeretnék elmondani, hogy vegye mindenki nagyon komolyan a megelőzést és magát a betegséget is.

– Mi a különbség a popélet és a színház között?

– Gyerekkorom óta színházban játszom, énekelek. A könnyűzene világával a műsornak köszönhetően kerültem közelebbi kapcsolatba, és azóta bontogatom a szárnyaimat. Az előadásmód nagyjából egyezik mindkét területen, inkább énektechnikai különbségeket vettem észre. Még tanulom a pop éneklési stílusának sajátos vonásait, és próbálom összekombinálni saját magammal.

– Sopronban is láthatott több alkalommal a közönség. Hogy emlékszel vissza erre az időszakra?

– Az Ármány & szerelem volt az első darab, amiben játszottam. Szép emlékek fűznek hozzá. A soproni közönség rengeteg szeretetet küld nekünk az előadások alatt, amitől teljesen fel tudok töltődni. Jelenleg a Zenta 1697 című rockoperában játszom, ami a tervek szerint november végén lesz újra látható a Petőfi Színházban.

– Mit jelent számodra Sopron? 

– Mindig jó kedvvel gondolok a városra, szeretek néhány napot itt tölteni. Gyönyörű az egész környezet. Ha tehetem, gyakran sétálok, és mindig felfedezek számomra új, szebbnél szebb helyeket Sopronban.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...