Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Melengessük testünket, lelkünket!
Izomfájdalmak, stressz esetén is csodákat tesznek a különböző masszázsok. Fotó: Németh Péter

Melengessük testünket, lelkünket!

| Madarász Réka | Sztárok

Sok nő számára az ünnepek nem annyira a pihenésről, mint inkább a munkáról szólnak: összegyűlik az egész család, melynek minden tagjához külön-külön és együtt is alkalmazkodniuk kell. Ha máskor nem, az új évben már ideje magunkra is gondolni.

A mézes-mázas ünnepek elmúltával melegre, feltöltődésre, valami különlegesre vágyunk. Tarthatunk akár egy görbe hétvégét is, amikor a barátnőinkkel vagy akár egyedül elmegyünk egy wellness-központba, és feltöltjük kiürült testi és lelki tartalékainkat.

– Ellátogathatunk egy szaunaszeánszra is, ahol képzett szakemberek gondoskodnak arról, hogy ne csupán pihenjünk – nyilatkozta lapunknak Mesterházy Márta kozmetikusmester–masszőr. – A szaunamesterek egyik fontos célja, hogy a vendégek hátán futkosson a hideg. Ez egy nagyon különleges érzés, és elsősorban a stresszoldásban nyújt óriási segítséget az endorfin nevű hormon felszabadulásának köszönhetően.

Érzelmileg ugyancsak feltölthetnek a különféle masszázsok is. A gyertyás masszázs során például olyan kis gyertyákat használnak, amelyek meggyújtva kényeztető olajokká változnak. Egyes gyertyákba jó minőségű illóolajokat is kevernek, melyek – hatóanyaguktól függően – regenerálhatnak, de akár el is lazíthatnak.

– A csokoládémasszázs ásványi anyagokkal tölti fel a bőrt; antioxidáns, feszesítő hatású, gátolja az öregedési folyamatokat – tette hozzá a szakember. – Mozgásszervi fájdalmak esetén jól jöhet a paraffinpakolás, melynek segítségével a hideg hatására kicserepesedett bőrünk zsírtartalmát is pótolhatjuk. A mézmasszázs ápolja, védi, frissíti a bőrt, emellett csillapítja a fájdalmat, és ellazítja az izmokat. Mivel a nyári alak télen készül, nyugodtan benevezhetünk egy iszapos alakformáló pakolásra is. A magas ásványianyag-tartalmú iszapok ugyanis méregtelenítő, salaktalanító hatásúak, és nagy ellenségei sok nő rémálmának, a narancsbőrnek.

Izomfájdalmak, stressz esetén csodákat tehet a lávaköves masszázs is, melynek alapja a svéd masszázs. Az eljárás során a bőrt és az izmokat hideg és meleg kövek váltogatásával stimulálják.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...