Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mesterfokon a ráncok ellen
Munkában Grubich Eszter kozmetikus.

Mesterfokon a ráncok ellen

| Madarász Réka | Sztárok

Életkoruk előrehaladtával sokan állandó küzdelmet vívnak a ráncokkal. A zavaró barázdákat teljesen eltüntetni sajnos nem lehet, viszont halványíthatjuk őket, illetve késleltethetjük az öregedési folyamatokat.

A kozmetikai termékek dobozain gyakran szerepelnek a „ránctalanító” és az „öregedésgátló” megnevezések. A két fogalom nem összetévesztendő!

– Harmincéves kor felett beszélünk ránctalanításról: ilyenkor a szövetek már veszítenek a vízmegkötő képességükből, a faggyútermelés csökken, így az arcbőr szárazabbá, fénytelenebbé válik – tudtuk meg ­Grubich Eszter kozmetikustól. – Negyvenéves kor fölött van szükség öregedésgátlásra: az érett bőr számára kifejlesztett készítmények intenzíven hidratálnak és segítik a kollagéntermelést.

A ránctalanító krémek összetevői két csoportba sorolhatóak. A botox hatásúak a mimikai ráncok sejtfalában lévő receptorokat blokkolják – ezáltal kisimítva a bőrt. Lassúbb, de összetettebb hatásúak az úgynevezett statikus ráncokat megcélzó komponensek: az antioxidánsok, az A-, E- és C-vitamin, számos növényi kivonat, enzim, valamint a kollagén- és elasztinrostok megújulását serkentő aminosavak.

– A ránctalanításhoz ma már remek gépek állnak a rendelkezésünkre – folytatta Eszti. – Az ultrahang sejtszintű mikromasszázst végez, így a hatóanyagok mélyebbre tudnak hatolni a bőrben. A mezoterápia során apró tűk segítségével juttatunk vitamin- és hatóanyag-keveréket a kezelt területre. A rádiofrekvencia a kollagén- és elasztintermelést stimulálva indítja be a bőr önregeneráló folyamatait, az IPL-kezelés során pedig a bőrbe hatoló fénynyalábok hőenergiává alakulva serkentik a rugalmas rostok képződését.

A kémiai hámlasztás szintén hatékony megoldás az apróbb ráncok eltüntetésére. Mivel egy kezelés nem kezelés, aki valódi eredményt szeretne elérni, annak kúraszerűen érdemes igénybe vennie valamelyik eljárást.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...