Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mindig a saját útját járja
Walter Attila a színházi fellépések mellett önálló esteket is tart.

Walter Attila a régi idők slágereit hozza vissza

Mindig a saját útját járja

| Kóczán Bálint | Sztárok

Tanított, hosszú éveken át vállalati trénerként dolgozott, de bő egy évtizede ismét az ének tölti be az életét. Ismerjék meg Walter Attilát, akit egyre gyakrabban láthatunk a Soproni Petőfi Színházban!

– Hogyan kerültél a színházhoz?

– Valójában visszatértem. Ugyanis annak idején az első munkahelyem a Győri Kisfaludy Színház volt. Büszke vagyok rá, hogy huszonkét évesen Gregor József mellett lehettem flandriai küldött. Aztán másfelé kanyarodott az életem, egy ideig gyerekeket tanítottam, majd az utóbbi huszonhat esztendőben vállalati trénerként és coachként dolgoztam. Bő tíz éve kezdtem újra komolyan énekelni. Az énektanárom, ­Sárdy Barbara hívott meg a Petőfi Színházhoz az Evita című produkcióba. Azóta rendszeresen kapok feladatokat operettekben. Legutóbb például Lajos szerepében láthattak a Cigányprímásban.

– Miben szerepelsz legközelebb?

– Most állítottuk színpadra németül a Bál a Savoy­bant a barlangszínházban. Ez a fantasztikus revüoperett májusban kerül magyarul a soproni nézők elé a Petőfi Színházban.

– Közben a szólózenei karrieredet is gőzerővel építed. Milyen stílus fekszik neked a leginkább?

– Kedvenceim a negyvenes évektől a hetvenes évekig tartó időszak magyar és külföldi férfi énekesei, ezért többféle műsort is összeállítottam az ő repertoárjukból. Az angol nyelvű előadás címe „Las Vegas sztárjai: Sinatrától Tom Jones-ig”, a magyar produkció plakátján pedig ez áll: „Mert kell egy kis romantika! Varázslatos slágerek a Táncdalfesztiválok legendáinak dalaiból”. Az előadásokat Kópházán szeptember 4-én a borpikniken, illetve szeptember 11-én a kópházi szüreti fesztiválon hallhatja a közönség.

– Igaz, hogy már saját dalaid is vannak?

– Igen, eddig négy számot rögzítettünk. Az első Ember Péter zeneszerző dala, a „Szedd össze magad holnapig” most lett aranylemez. Péternek egyébként több dalomat is köszönhetem, az pedig külön öröm számomra, hogy a „Céltalan utak” címűben az Edda gitárosa, Alapi István is közreműködik. Ezen kívül elkészült az első lassú dalom, aminek a címe „Őrült szerelem volt”, valamint felújítottuk egy régebbi számomat, az „Álljon meg kis­asszony”-t is. Ezek nagyrészt a Zenebutik csatornán és a Youtube-on láthatóak.

– Áruld el: egy vállalati tréner és pedagógus számára miért fontos, hogy a zenei és színházi életben is megmutathassa magát?

– Mert így teljes az életem. Szerintem akkor lehetünk a legboldogabbak és a legeredményesebbek, ha mindent kipróbálunk, amit szeretünk. Az ügyfeleimet és a tanítványaimat is abban támogatom, hogy találjanak rá arra az útra, amelyen becsukott szemmel is boldogan járnak. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...