Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nőies és elegáns alkalmi trend

| Madarász Réka | Sztárok

Annak ellenére, hogy idén szűk családi körre korlátozódnak az ünnepek, érdemes emelnünk ezeknek a napoknak a fényét úgy, hogy nemcsak az otthonunkat, hanem magunkat is alkalomhoz illően felöltöztetjük.

Néhány szezonnal ezelőtt tért vissza a kifutókra, és azóta egyre erőteljesebben jelen van a divatban a francia bourgeois stílus, amelyet az egyszerű, elegáns, mindenféle sallangtól és cicomától mentes ruhák jellemeznek. Mindegyikben van valami apropó, ami kifinomult, mégis nőies megjelenést kölcsönöz viselőjének. 

– A női ideálokat idéző fazonok közé tartoznak a kosztümök, amelyek ugyancsak idén tértek vissza a divatpalettára. Szabásuk hangsúlyozza a derékvonalat, a szoknyarészük lehet szűk vagy bő, bokáig érő vagy hétnyolcados – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Ide tartoznak a hosszú, egyenes vonalvezetésű ruhák is, hosszú ujjal. A nyakrészük gyakran zárt, de lehet garbó is vagy finom V kivágással ellátott. Ha ezt a stílust választjuk, mindenképp tartózkodjunk a túlzott ékszerviseléstől, mivel inkább a kisebb, igényes kiegészítők illenek hozzá.

Jó ideje és továbbra is hódít a sportos elegancia. A nadrágkosztümök szárát és ujját gyakran díszítik a sportöltözetekre is jellemző piros, fekete, fehér csíkok. A nadrág többnyire szűk, de menő a bő fazon is. Ugyancsak ehhez az irányzathoz tartozik a kötött garbó pliszírozott szoknyával, ami semmiképp sem érhet a térd fölé. A derekat hangsúlyozhatjuk egy szélesebb, dekoratív csattal ellátott övvel. Mindkét irányzatba beletartozhat a csinos, ugyanakkor kényelmes overál, ami finom, puha anyagból készül az idén, és általában boka fölött végződik. Nagyon trendi magas sarkú cipővel vagy bokacsizmával.

– A nyomott minták szinte teljesen eltűntek a divatból, kivéve a leopárdmintát és a szövetanyagokra jellemző klasszikus mintákat, például a kockásat és a tyúklábmintát – folytatta Kata. – A tavaszi–nyári pasztellszínek után megjelentek a telt, erőteljes árnyalatok. Talán már kicsit unalmas, de újra visszatért a vörösesbordó, ezúttal lilásabb (merlot) árnyalatban. Elegáns viselet a még lilásabb magenta purtell. Hódít a vidám fűszeres piros (szamba), a mély tengerzöld, az ünnepi alkalmakra is ajánlott középkék (classic blue), az erőteljes narancs (amberglow) és a ragyogó sárga (green sheen).

Szilágyi Kata a Miss Hungary 2020 versenyre adta kölcsön ezt az általa készített ruhát Galavics Dorinának

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...