Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyitány a Punnanyval
A Punnany Massif az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi hangzásvilágát.

Nagyon szereti Sopront és a VOLT Fesztivált a zenekar

Nyitány a Punnanyval

| Kóczán Bálint | Sztárok

Igazi falrengető barlangnyitánnyal készül a Punnany Massif, amely május 27-én kezdi az évadot Fertőrákoson. Hazánk egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara jövőre lesz húszéves.

Pörgős ütemek, sokatmondó szövegek, hatalmas energiájú fellépések – ez jellemző a Punnany Massifra. A banda indítja a királynők és királyok évadát május 27-én a fertőrákosi barlangszínházban. A népszerű formáció jó érzékkel ötvözi a funk-rockot, a népzenét, az elektronikát és a hip-popot.

– Mindig nagy örömmel megyünk felfedezni számunkra új, exkluzív helyszíneket. Megtisztelőnek tartjuk a felkérést, és amint megláttuk a képeket a barlangszínházról, egyből igent mondtunk – nyilatkozták a zenészek

A Punnany Massif az elmúlt évtizedben sokakkal megszerettette egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágát. Mára a hazai zenei élet egyik meghatározó áramlatává vált ez az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott dalkavalkád.


A zenekar jövőre ünnepli 20 éves fennállását. A két alapító tag, Felcser Máté „RendbenMan” és Farkas Roland „Wolfie” 1994-ben találkozott először, az első Punnany lemez 2006-ban jelent meg Körkorkép címmel, amit több sikeres album követett, és számos szakmai díjat nyert el.

Sopronban is számtalan alkalommal adott már emlékezetes koncertet a csapat.

– A VOLT Fesztivál természetesen a szívünk csücske, több ízben jártunk a városban, és ha tehettük, mindig tovább maradtunk, mint amit „megkövetelt a haza”. A legnagyobb sztorik sajnos nem tűrik a nyomdafestéket, de vannak emlékek bőven.


Felcser Mátéék idén is szeretnének minél több helyre eljutni, és a jubileumi évre is készülnek már.

– Szinte minden nagyobb fesztiválon lehet majd velünk találkozni, illetve van néhány meglepetésünk, amikről egyelőre nem szeretnénk lerántani a leplet. Emellett jövőre lesz 20 éves a banda, aminek már idén meg kell ágyaznunk – vallották be a srácok.

A Punnany Massif fertőrákosi koncertjét rengetegen várják: a tervek szerint egy igazi falrengető barlangnyitány lesz, nagy bulival. 

Sportos zenekar – A Punnany Massifra azt is lehet mondani, hogy sportos zenekar, hiszen a 2021-es tokiói olimpiára írt dalával, a TOKIIIOOOOO-val drukkolt a magyar küldöttségnek, a nótát szintén nagyon megszerette a közönség. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...