Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Őri Sebestyén és a gitár
Őri Sebestyén (j) tavaly júniusban csatlakozott a Luscinia formációhoz.

Országos tehetségkutató műsorban szerepelt a soproni zenész

Őri Sebestyén és a gitár

| Kóczán Bálint | Sztárok

Soproni zenész is szerepelt A Dal idei versenyében, amelyet végül a Kaukázus nyert meg. Őri Sebestyén Teofil a műsorban szerzett tapasztalatokról, a Luscinia zenekarról és a basszusgitárhoz fűződő kapcsolatáról is mesélt.

– Bevallom, nem számoltunk azzal, hogy Labirintus című dalunk bekerülhet a legjobb 40 közé a műsorban, de egyszer csak jött a telefon, hogy kiválasztottak, és már aznap interjú lenne Budapesten – kezdte Őri Sebestyén Teofil. – Ezt a telefont egy apró pánik követte, hiszen az öttagú zenekarból ötfelé lakunk: Seres Kitti, az énekesünk Budapesten él, Jurisits Tamás gitárosunk Pécsről jár fel, Berek Dániel billentyűsünk Bölcskén lakik, dobosunk Moczó Martin szegedi, jómagam pedig soproni vagyok, de szerencsére sikerült felérni időben mindannyiunknak.

A zenekar végül nem jutott be a döntőbe, de a műsor egyértelműen népszerűséget hozott számára, és tapasztalatot is szereztek a tagok. De mit is kell tudni a Luscinia formációról?

– Az együttes a nevét hosszan tartó viták árán kapta, ugyanis nehezen dőlt el, hogy magyar vagy angol neve legyen a zenekarnak. A kompromisszum végül az lett, hogy senkinek ne legyen igaza: így választottuk a fülemüle latin nevét.

A banda 2019 szeptemberében alakult a Kőbányai Zenei Stúdió tanulóiból akkor még Lakatos Mikivel, de a karantén alatt közös megegyezés alapján új basszusgitárosra lett szükség, így csatlakozott tavaly júniusban a soproni zenész a csapathoz.

– A stúdiómunkálatok kellős közepén csöppentem a zenekarba. Az augusztus 12-én megjelent öt dalból álló Égivándor című kislemez utolsó két dalát már nekem volt szerencsém feljátszani csupán két hét felkészülési idő után – mesélte Sebestyén.

A soproni fiatalember már egészen fiatal korában közel került a zenéhez, hatévesen a klasszikus gitárt választotta, majd zeneiskolába járt. Egy 2015-ös AC/DC koncerten döntötte el, hogy a basszusgitárt szeretné a lehető legmagasabb szinten művelni.

A Luscinia jelenleg első nagylemezén dolgozik, amelynek munkálataiból Őri Sebestyén dalszerzőként is kiveszi a részét. A fiatalok bíznak benne, hogy korlátozások feloldásával koncertezhetnek majd, és úgy tervezik, hogy fellépnek a zenekar tagjainak szülővárosaiban.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...