Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óvjuk a hajunkat!
Érdemes nyaralás előtt vagy után egy héttel festetni a hajunkat. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Óvjuk a hajunkat!

| Madarász Réka | Sztárok

Mivel az UV-sugarak éppúgy károsítják a hajszerkezetet, mint a bőrt, nyáron elsősorban ennek megelőzésére és a száraz hajszálak táplálására kell törekednünk.

A sós, klóros lerakódások és az UV-sugárzás valósággal kisajtolják a hajszálakat, így ha nem akarjuk, hogy károsodjon a hajunk, érdemes néhány praktikát bevetnünk.

– A fejfedő védi a hajszálakat, ezért jó, ha világos kalapot vagy kendőt viselünk, különösen tengerparti nyaralásnál – kezdte Bencs Judit fodrász. – Lehetőleg jól szellőző textilből vagy szalmából készült darabot válasszunk erre a célra.

Ha sósvizű tengernél nyaralunk, szinte kötelező minden este hajat mosnunk, még akkor is, ha nem éri a fürtjeinket víz. A sókristályok ugyanis leradírozzák a hajszálak külső rétegét, amitől az kiszárad, így a szőkítéssel megegyező mértékű károsodást szenvedhet a hajunk. Ha nem akarjuk, hogy ledobja a hajunk a festéket, nyaralás előtt vagy után egy héttel festessünk! A hajszárító, hajgöndörítő és a hajvasaló úgyszintén károsítja a tincseket. Ezért az a legjobb, ha a nyári rutinból kimarad a magas hőkezelés. Amit viszont érdemes bevetnünk, az a hajmaszk vagy hajpakolás. A pakolások ugyanis értékes tápanyagokkal töltik fel a tincseket, és gátolják a kiszáradást. Hatékony joghurtos–kakaós hajmaszkot készíthetünk akár házilag is rendkívül egyszerűen: csak keverjünk össze 2 evőkanál natúr joghurtot és 1 evőkanál kakaóport, vigyük fel a megmosott hajra, és 10 perc elteltével langyos vízzel mossuk le! Kaphatóak ma már olyan speciális UV-védő spray-k is, amelyek felkészítik a hajunkat a napozásra, és védik azt a napon tartózkodás során. Ezeket ráfújhatjuk a hajukra akár naponta többször is, és nemcsak a tengerparton, hanem bármikor, amikor káros sugárzásnak van kitéve.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Hódít az elegancia

Hódít az elegancia

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Szinte naponta megjelennek a különböző platformokon az aktuális körömtrendek. A hölgyek követik az influencerek, sztárok ajánlásait, a műkörömgyártók...