Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pink feldolgozások
A Free After Pink csapata Magyarországon az első olyan zenekar, amely P!nk dalait játssza.

Készül a bemutatkozásra az új soproni formáció

Pink feldolgozások

| Kóczán Bálint | Sztárok

A pandémia alatt sem tétlenkedtek a soproni zenészek. Megalakult a Free After Pink formáció, amely a népszerű amerikai énekesnő feldolgozásait játssza – a lehető leghitelesebben. Czupy Antal gitárossal beszélgettünk.

– Honnan jött a zenekar ötlete?

– Az elmúlt több mint egy év mindenkinek, így a zenészeknek is sok gondot, problémát okozott. Akik hozzászoktak a rendszeres koncertezéshez, próbákhoz, azokat nagyon megviselte ez a kényszerű „tétlenség”. Mi azzal szerettük volna felpörgetni, frissen tartani magunkat, hogy megpróbálunk valami újat létrehozni, így született meg a Free After Pink.

– Kik alkotják a formációt?

– Ujvári Tímea (ének), Lőrincz Karolina (billentyű), Lőrincz József (dob), Gyuga Ottó (basszusgitár) és Czupy Antal (gitár, vokál) az együttes összetétele. Dodinak régóta titkos vágya volt, hogy együtt zenélhessen valamelyik gyermekével. Nagylányával, Karolinával ez most sikerült.

– Miért pont P!nk?

– Korábban is más előadók dalait dolgoztuk fel. Abban már kezdetben is egyetértettünk, hogy egy olyan előadót keressünk, aki ismert, de nem elcsépelt, így döntöttünk P!nk mellett. Ahogy beindult a munka, egyre jobban megismertük, megszerettük az énekesnőt és munkásságát. Beigazolódni látszott, hogy jól választottunk.

– Mennyire nehéz őt feldolgozni?

– Zenész barátaink segítségét is kértük. Ha nem is állandó tagként, de besegít Vida-Veres Imola, Szénási-Szabó Diána vokalista és Németh Gábor. Remélhetőleg velük kiegészülve méltóképpen tudjuk színpadra vinni a produkciót, ami – ismerve P!nk kivételes tehetségét – nem kis kihívás. A legnagyobb feladat természetesen Timire hárul, mi pedig igyekszünk őt „kiszolgálni”.

– Mik az együttes további tervei?

– Jelenleg próbálunk, most alakítjuk ki a repertoárt. Tudomásunk szerint Magyarországon rajtunk kívül egy zenekar sem dolgozta fel még P!nk dalait, így reméljük, a városi rendezvényeken kívül az ország más területeire is kapunk meghívást. Már most készülünk a hegykői konyhába: tulajdonképpen a Music & Jam The Kitchen Sessionben lesz a zenekar első nyilvános bemutatkozása.

P!nk Alecia Beth Moore, művésznevén P!nk Pennsylvaniában született 1979-ben. Háromszoros Grammy-díjas énekesnő, emellett színész, dalszerző, táncos, lemezproducer. 2000 óta a világ legsikeresebb énekesnői között tartják számon.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...