Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pufi kabátok, bőr és csillogás
Idén ősszel hódítanak a vidám színek. Fotó: Filep István

Pufi kabátok, bőr és csillogás

| Madarász Réka | Sztárok

Az idei őszi–téli szezonban merész színekkel, lezser fazonokkal és az évszakhoz illő anyagokkal találkozhatnak a divat szerelmesei.

– A téli, kuckózós hangulatnak gyökeresen ellentmond az idei színpaletta, amelyen az önmegvalósítás, a boldogság, az optimizmus és a vidámság színei kapnak helyet: a napsárga, a narancssárga és az erőteljes, drámai chilipiros – kezdte Szilágyi Katalin divat- és stílustervező. – A színkombinációk is sokkal bátrabbak a megszokottnál: a vállalkozó szelleműek például párosíthatják a pirosat lilával vagy lime-zölddel. Ugyanakkor továbbra is népszerű a lágy púderrózsaszín, a barack és a gyümölcsös pink.

Az ilyenkor megszokott színek – a szürke, a fekete és a barna – természetesen továbbra is hódítanak, a kávészínek pedig újra reneszánszukat élik. Még egy újdonság: télen általában el szoktak tűnni a virágmotívumok, idén azonban maradnak.

A fazonok egyre bővebbek, lezserebbek, kényelmesebbek. A felsőket gyakran izgalmas kivágások díszítik: menő lesz szolidan kivillantani a vállunkat vagy a hasunk egy részét.

– A kötött anyagok már tavaly visszatértek a divatba, az idei év nagy befutója pedig a mellény. Általában pasztell árnyalatokban, szűk fazonnal, kör- vagy V nyakkal készül – folytatta Kata. – Továbbra is minden mennyiségben jöhet a bőr és főként a műbőr. Bármi készülhet belőle: szoknya, nadrág, sőt még ing is. A másik, amiből semennyi sem elég: a pufikabát. Lehet rövid vagy egészen bokáig leérő.

A csillogás már nemcsak az alkalmi ruhák privilégiuma, hanem megjelenik a hétköznapi darabokon is: a kiegészítőkön, a cipőkön, a táskákon. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...