Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rúzsa Magdival turnézik
Rúzsa Magdi és zenekara szeptember 10-én lép fel a fertőrákosi barlangszínházban, de több koncertet ad a Balaton környékén is.

Hoffer Péter: Az eddigieknél még precízebb időbeosztásra lesz szükség

Rúzsa Magdival turnézik

| Kóczán Bálint | Sztárok

Nagyszabású turnéra indul Rúzsa Magdival a soproni Hoffer Péter, aki hosszú évek óta a népszerű énekesnő zenekarát erősíti. A dobossal beszélgettünk a nyári programról.

– Két év után úgy néz ki, a fesztiválok is visszarázódnak a régi kerékvágásba. Mit vársz a szezontól?

– Természetesen nagy várakozás számunkra, zenészek számára újra találkozni a közönséggel és azzal a fergeteges hangulattal, amit a fesztiválokon és koncerteken élhetünk át. Hiányzott már…

– Több kiemelt koncertje is lesz Rúzsa Magdinak, így neked is, hiszen a zenekarának dobosa vagy. Milyen bulikra készültök a közeljövőben?

– Július 1-jén mindjárt a Budapest Parkban kezdünk, ahol több mint tízezer ember előtt mutatkozik be a produkció. Ebben a hónapban több koncertünk is lesz még a Balaton körül, és egy csodálatos és hangulatos helyszínt, a Tokaj Fesztiválkatlant is meglátogatjuk augusztus elején. Sopronhoz való kötődésem okán pedig megemlíteném a fertőrákosi barlangszínházba szervezett szeptemberi koncertünket, amelyre már hónapokkal ezelőtt elfogytak a jegyek, így telt házas est lesz.


– Magdi a gyermekei születése után tér vissza a színpadra, ezt te hogy éled meg?

– Magdival telefonon tartjuk a kapcsolatot, és mivel nagy örömmel éli meg az anyaságot, nincs kétségem afelől, hogy az őt jellemző lendületből és pozitív energiából a közönség és mi, zenészek is hatványozottan kapunk majd.

– Mennyiben lesz más egy-egy turné most?

– Magdi az idei évben külön utazik a turnéállomásokra, így az eddigieknél is sokkal szorosabb időbeosztásra lesz szükség, így precízen meg kell szervezni az érkezést, színpadépítést és a hangbeállást.

– A HofferSulival milyen terveid vannak?

– Tanulóinkból rendre alakulnak jobbnál jobb zenekarok, akik tanáraink szakmai támogatásával egyre több eseményen lépnek színpadra. Iskolánk alapvető törekvése tehát – a gyakorlatban alkalmazott zeneoktatás és zenélés – lassan, de biztosan megvalósulni látszik.

– Komoly jubileumot ünnepel majd az iskola.

– A HofferSuli 2024-ben lesz 30 éves, amelyre már most készülünk. Többek között tervezünk egy dokumentumfilmet, amelyben diákok, tanárok és hozzánk közel álló vagy nálunk tanult, országosan ismert zenészek is megszólalnak majd. De lesznek más meglepetések is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...