Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban varrták ki Freddie-t

Sopronban varrták ki Freddie-t

| Kóczán Bálint | Sztárok

Soproni koncertjére készül Freddie, bár épp interjúnk készítésekor léptek életbe az intézkedések a koronavírus-járvány kapcsán. A népszerű előadó ettől függetlenül szívesen mesélt soproni élményeiről.

– Mit kell tudni a turnétokról? 

– Több éve koncertezünk országszerte, Sopronba még nem jutottunk el, jó lett volna március 27-én fellépni. A turné gyakorlatilag a Fúj minket a szél című dal köré épül. A számban szerettük volna egy kapcsolat végét férfi szempontból úgy bemutatni, ahogy talán még nem történt meg. A szakítós felvételek javarészt arról szólnak, kinek, mennyire fáj, de mi egy egészen más perspektívát vázolunk. Természetesen nem egy friss szakítás élményéből táplálkozik, hanem sokkal inkább egy visszaemlékezés. Mennyivel szebb és jobb azokra a pillanatokra visszagondolni, amiket az ember örömmel őriz magában.

– Mit kell tudni a zenekarodról?

– A zenekarom pompás zenészekből áll, 2016 óta csak élőben lépünk fel. Bluesos, rockos hangzásvilágban csendülnek majd fel a dalok. A legnagyobb slágerekre számítani lehet, és csipegetünk az új album dalaiból és egyéb felvételekből is.

– Mi a különbség egy klubkoncert és egy szabadtéri buli között?

– A klubkoncertek sajátossága, hogy a közönség jóval közelebb van. Az atmoszféra intim, jóval több személyes történetet tudunk mesélni a nézőknek, megoszthatunk olyan dolgokat a rajongókkal, amiket talán még sehol sem hallottak rólunk.

– Sopronról mi ugrik be először?

– Nekem a tetoválás! Mindhárom tetoválásomat itt csináltattam.

– És mit ábrázolnak?

– A két karomon angol nyelven a zene és a szeretet szó szerepel, azt szimbolizálva, hogy a kettő nem létezik egymás nélkül. A mellkasomon pedig van egy egyenlőtlenség, amit ha rendezünk, vagy egy lineáris koordináta-rendszerbe helyezünk, akkor a szeretetet adja ki.

– A zene mellett a televíziózás is egyre komolyabb szerepet játszik az életedben…

– Élvezem. Örülök, hogy 2018 óta A Dal férfi műsorvezetője lehetek. Ezt nagyon megszerettem, ugyanakkor mindig énekes és zenész maradok. Emellett pedig a Családbarát magazinban is láthatnak tavaly október óta. Boldog vagyok, hogy „két pólusban” működhetek. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...