Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Stúdióban a Pair o’ Dice
A Pair o’ Dice zenekar tagjai már várják az élő koncerteket. Fotó: Mészáros Márk

Új album: a soproni zenekar már rögzítette az első felvételeket

Stúdióban a Pair o’ Dice

| Kóczán Bálint | Sztárok

Már készül ősszel megjelenő nagylemezére a Pair o’ Dice, amely az év elején stúdióba vonult. A soproni zenekarnak is több nehézséget hozott a 2020-as esztendő, de a tagok nem állnak le, dolgoznak tovább.

– Természetesen már nekünk is nagyon hiányzik a színpad, és reméljük, hogy ez az év pozitív irányba fog haladni. Mint minden zenekart, minket is érzékenyen érintett a 2020-as év, de igyekeztünk jóra fordítani a fejleményeket – mesélte Pohl Dávid, a Pair o’ Dice zenekar tagja.

A gitáros elmondta, bár a koronavírus miatt több koncertjüket is törölték, de a helyzethez képest aktívak maradtak.

– Úgy gondolom, hogy minden formáció életében fontos a megújulás. Mi is próbálunk mindig valami új dolgot kitalálni, így a járványügyi helyzetben sokat ötleteltünk, kreatívkodtunk. Abból a szempontból különösen jól alakult a karantén, hogy ebben a leállásban sikerült szinte teljesen készre dolgozni az új nagylemezünket, amely ősszel lesz hallható a nagyközönség számára – fejtette ki Dávid.

A zenekarnak még tavaly márciusban jelent meg Emlék című dala, amely egyben már az új korong egyik előfutára, majd november végén egy különleges videóval kedveskedtek rajongóinknak a srácok: – Az Illúzió lemezünkről az egyik számra készítettünk egy koncert-feelinges videoklipet a legjobb pillanatokról. Így ebben a nehéz időben a közönség és mi is jól érezhettük magunkat, sok pozitív visszajelzés érkezett.

A csapat január elején járt a törökbálinti stúdióban, ahol új dalokat rögzítettek, de nyáron még biztosan visszatérnek ide. – Úgy tervezzük, hogy a nyári hónapokban is felmegyünk stúdiómunkálatokra, és akkor már készre gyártjuk az őszre tervezett albumot. Addig még biztosan sok-sok új ötlet is születik, és sok meló lesz még vele – mesélte a zenész.

A Pair o’ Dice titkon már az élő koncertekre is gondol, hiszen a zenekar szeretné megturnéztatni az új hanganyagot, és minél szélesebb közönség előtt bemutatni. Persze, ha erre nem ad lehetőséget a pandémiás időszak, akkor a srácok mindent megtesznek azért, hogy az online térben is minél több rajongóhoz eljussanak az új dalok. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...