Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szabadúszás után Sopron
Kisfaludy Zsófiát 2017-ben láthattuk először a soproni színházban, ma már a társulat állandó tagja. Fotó: Köő Adrien

Kisfaludy Zsófia: Jó végre tartozni egy társulathoz

Szabadúszás után Sopron

| Kóczán Bálint | Sztárok

Kisfaludy Zsófia neve sokak számára ismerős lehet a színházi életből, hiszen Sopronban és országosan is számos darabban látható volt. A fiatal tehetség nyolc év szabadúszás után szerződött a Soproni Petőfi Színházhoz, az Ördögölő Józsiás című műben Dilló tündér szerepét játssza.

– Hogy fogadtad a felkérést?

– Nagy boldogság volt, amikor Pataki András igazgató úr tavaly júliusban leszerződtetett. Nyolc év szabadúszás után jó érzés végre tartozni egy társulathoz, és tudni, hogy számítanak rám, úgyhogy ezúton is köszönöm a bizalmat.

– Előtte hogy alakult a pályád?

– Budapesten kezdtem az Operettszínházban és a Madách Színházban, majd játszottam Békéscsabán, Győrben, valamint a Turay Ida Színházban is. Szerencsés vagyok, mert többnyire főszerepeket és remek karakterszerepeket alakíthattam az elmúlt években.

– Sopronban már több darabban is bizonyítottál.

– A My Fair Lady címszereplőjeként láthatott először a soproni közönség 2017-ben. Eliza Doolittle máig az egyik kedvenc szerepem, nagyon szerettem játszani. Aztán jött a Valahol Európában, amelyben a fiúruhába öltözött Évát formáltam meg. Tavaly pedig már társulati tagként léphettem színpadra A padlásban, amit május 21-től újra láthat a közönség.

– A pandémia hogyan érintette a te életedet?

– Eddig különböző városok és színházak között cikáztam próbáról próbára, pörgős életet éltem, mellette egyetemre is jártam. A pandémia alatt leginkább otthon voltam a négy fal között, olvastam, nyelvet tanultam, castingvideókat készítettem, illetve rengeteget sétáltam, kirándultam a családommal és a barátaimmal. A tanulás szempontjából tulajdonképpen jól jött a leállás, mert így meg tudtam írni a szakdolgozatomat a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterszakán.

– Mit kell tudni az új darab bemutatójáról?

– Május 15-én lesz az előbemutatója Tamási Áron Ördögölő Józsiásának, melyhez Szarka Gyula szerezte a zenét. Én egy negatív karaktert játszom: Dilló tündért csak a hatalom meg a pozíció megszerzése érdekli, ezért bármire képes. Valószínűleg nem én leszek a nézők kedvence, viszont remélem, elrettentő példaként szolgál majd a karakterem.

– Felfedezted Sopront?

– Még nem ismerem Sopront úgy, mint a tenyeremet, mert a próbaidőszakok alatt kevés szabadidőm volt, de például a Várkerület minden zegzugát bejártam már. Ez a romantikus hangulatú városrész a kedvencem. Még tinédzserként többször jöttem a VOLT Fesztiválra, ilyenkor mindig körbejártuk Sopront. A jövőben szerencsére sokat leszek itt, így több időm lesz a város felfedezésére is.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...