Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szép körmökkel a szandálban
A kozmetikus tapasztalatai szerint az idősebbek ragaszkodnak a körömlakkhoz, a fiatalabbak szeretik a géllakkot és a sellakkot a lábkörmökön. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Szép körmökkel a szandálban

| Madarász Réka | Sztárok

Sok hölgy szereti, ha nyáron a lábkörmei különböző színekben pompáznak. Ma már a lakkok széles választéka áll a rendelkezésünkre, de arra ügyeljünk, hogy ezeket csak egészséges körmökre vigyük fel!

Míg régen szinte minden hölgynek pirosra volt lakkozva a lábkörme, addig ma már a színek és az anyagok óriási választéka áll a rendelkezésünkre.

– Az idősebb hölgyek általában ragaszkodnak a körömlakkhoz, hiszen azt ismerik, és sokan közülük nehezen nyitnak az újdonságokra. Nagy előnye, hogy mindenki le tudja mosni otthon – mondta Klauser Brigitta pedikűrös. – A fiatalabbak azonban szeretik a géllakkot és a sellakkot. A kettő között kevés a különbség: a shelak valamivel rugalmasabb és leoldható, a géllakk viszont keményebb, és van oldható, illetve nem oldható változata. Mivel mindkettő néhány perc alatt megköt UV-fény hatására, nem kell kivárnia a vendégeknek a hagyományos lakkokra jellemző félórás száradási időt. Ezek az anyagok ráadásul jóval tartósabbak is a körömlakkoknál.

Ma már arra is van megoldás, ha valakinek a körméből hiányzik egy darab. A körömprotézist ugyanúgy építik fel, mint a műkörmöt.

– Ha a vendégeim körömprotézist kérnek, mindig a lelkükre kötöm, hogy csak addig maradjon fenn, amíg nyaralnak – tette hozzá. – Annak a híve vagyok ugyanis, hogy a beteg vagy sérült körömre ne tegyünk semmit, amíg meg nem gyógyul. Gombás körömre még sima körömlakkot sem viszek fel, nem szeretném, ha a fertőzés az ecsetről más körmére terjedne át, másrészt mert a köröm lezárásával megsokszoroznám a veszélyét a gombás fertőzés továbbterjedésének. Ilyen esetekben a vendégeknek bőrgyógyász felkeresését javaslom.

A fertőzések megelőzése érdekében ajánlott a strandokon papucs használata, a nap végén pedig egy alapos zuhanyzás után a papucs és a láb befújása fertőtlenítővel. 

Kapcsolódó cikkek

Búcsúzik Papp Attila

Búcsúzik Papp Attila

2024. 06. 19. | Kóczán Bálint

Tizenkét év után búcsúzik a Soproni Petőfi Színháztól Papp Attila, hiszen új kihívások várják a fővárosban. A színművész azonban nem szakad el végleg...

Mit viseljünk a hőségben?

Mit viseljünk a hőségben?

2024. 06. 19. | Madarász Réka

A forró nyári napokon legjobb, ha természetes szálból készült, könnyű, puha anyagokat viselünk, melyeknek a kényelem mellett pozitív élettani hatásaik...