Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Színpadon Hoffer Péter
Hoffer Péter 15 éve játszik Rúzsa Magdi zenekarában – Sopronban szeptember 3-án lép fel az énekesnővel. Fotó: Rosta Márk Máté

„A Sopron Zenél fesztivált jövő év májusában tartjuk meg”

Színpadon Hoffer Péter

| Kóczán Bálint | Sztárok

Újraindult az élet Rúzsa Magdi zenekarának is. A formáció soproni dobosával, Hoffer Péterrel beszélgettünk.

– Hogy sikerült az újraindítás?

– Erdélyben tudtuk kezdeni a turnét, ami a távolságot tekintve is egy nagyon jó csapatépítő tréninget hozott a zenekar számára. Volt időnk átbeszélni az elmúlt évet. Jó volt újra utazni, együtt lenni és zenélni.

– Hogy néz ki a nyarad?

– Szerencsére indulnak a koncertek Rúzsa Magdival, és a HofferSuli sem áll meg. Zenei táborunkat júliusban tartjuk, a hangszeres oktatás pedig egész nyáron zajlik.

– Miről szól a tábor?

– Többnyire tanulóink vesznek részt rajta, de egyre több külsős jelentkezőnk is akad, akik a hangszeres órák mellett bepillanthatnak Sopron zenéhez kötődő intézményeinek életébe. Így látogatást teszünk a Rádió1 soproni stúdiójában, a tévében, a Petőfi Színházban, valamint a Nemes hang- és fénytechnika soproni raktárában.

– Idén a Sopron Zenél Fesztivál elmaradt, de lesz folytatás?

– A Sopron Zenélt csak jövő év májusában tartjuk meg ismét. A pandémia miatt idén nem tudtuk volna több száz fellépő fiatal és soproni zenész közreműködésével felelősséggel megtartani a nagyszabású és színpadtechnikailag is nagy igényeket támasztó eseményt. De jövőre, ígérem, találkozunk.

Hoffer Péter és Rúzsa Magdi: Hoffer Péter immár 15 éve játszik Rúzsa Magdi zenekarában. Az elmúlt másfél évtizedben számos emlékezetes koncerten vannak túl. Dupla telt házas bulikat adtak a Budapest Arénában, de rekordidő alatt mentek el a jegyek a Budapest Park koncertekre is. A soproni dobost és Rúzsa Magdit szeptember 3-án láthatja a közönség városunkban, a koncertre már tavaly elkelt az összes jegy. A zenész a Soproni Témának elárulta, hogy idén nyáron mintegy 25 bulira készülnek, és a határon túl is fellépnek. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...