Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tündöklő smink az ünnepekre
A szakember az ünnepekre ajánlja a piros rúzst

Tündöklő smink az ünnepekre

| Madarász Réka | Sztárok

A korlátozások miatt idén sajnos nem lesz alkalmunk parádés összejöveteleken részt venni az ünnepekkor. Ennek ellenére semmi akadálya nincs, hogy a sminkünkkel alkalmivá varázsoljuk a megjelenésünket.

Karácsonykor és szilveszterkor még azok is feltesznek egy szolid sminket, akik egyébként egyáltalán nem festik magukat. Ők már egy szempillaspirál és egy szájfény segítségével elkápráztathatják a környezetüket, a merészebbek viszont a megszokottnál is több csillogást engedhetnek meg maguknak – persze a jó ízlés határain belül.  

– Ha otthon készítjük el a sminkünket, néhány szempontot érdemes figyelembe vennünk – osztotta meg velünk a tapasztalatait Szabó Ildikó holisztikus mesterkozmetikus. – Először is állapítsuk meg, hogy milyen színtípusba – tavasz, nyár, ősz vagy tél – tartozunk, és ennek megfelelően válasszunk magunknak színeket. Fontos kiindulópont lehet az arc- és a szemformánk is, ha pedig még jobban le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot, tartsuk be azt az elvet, hogy ha a szemünket szeretnénk kiemelni, akkor a szánk legyen kevésbé hangsúlyos, és fordítva.

A jó smink alapja a megfelelő alapozás: először használjunk valamilyen sminkalapot (primert), aztán folyékony alapozót, végül pedig porpúdert. Az ügyesebbek kontúrozhatják is az arcukat, amihez rengeteg kontúrpaletta áll a rendelkezésükre.

– Ezután következik a szem kiemelése – folytatta Ildi. – A karácsonyi ünnepkörhöz a téli, hideg színek illenek, azoknak is a csillogó árnyalatai: a fehér, a türkiz, az ezüst, a meleg színek közül pedig az arany és a bronz. Mindegyik remekül kombinálható feketével, úgyhogy készíthetünk magunknak füstös szemet, vagy húzhatunk egy gyönyörű tusvonalat is. A szilveszter szinte megköveteli a tündöklést: a csillámporokból juthat a szem környékére is.

A pirosítónk színe természetesen harmonizáljon a sminkünkkel. A szemöldökünket is áthúzhatjuk porral, a műveletet pedig a rúzzsal zárjuk – a szakember idén feltétlenül pirosat ajánl, ami szinte mindenkinek jól áll. Ha nagyon hangsúlyos a szemünk, válasszunk valamilyen natúr árnyalatot!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...