Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új felvétel a sztárpártól
Régóta dolgozik együtt Békefi Viki párjával, Ya Ouval.

Békefi Viki és párja kedvenc ünnepe a karácsony

Új felvétel a sztárpártól

| Kóczán Bálint | Sztárok

A „Sztárban Sztár leszek!” korábbi győztese, a tüneményes színésznő–énekesnő Békefi Viki és a show-műsorban második helyezett dalszerző–énekes, Ya Ou nemcsak a magánéletben, de a zenében is nagyszerű párt alkot. Szembeszél című daluk kapcsolatuk küzdelmes pillanataiba is betekintést enged. Vikivel beszélgettünk.

– Milyen volt felvenni a Szembeszélt?

– Régóta dolgozunk együtt, stúdiózgatunk Ya Ouval. Kezdetben közös feldolgozásokat, mashupokat készítettünk, tavaly óta pedig már saját duettjeink is vannak. Ya Ou ezúttal is nagyon figyelt arra, hogy benne legyen mindkettőnk stílusa: ő inkább a populárisabb vonalat képviseli, míg rám nagy hatást gyakorolnak fő hivatásom miatt a színházi–musicales motívumok. Ugyan előfordulnak összezörrenések, de képesek vagyunk félretenni a büszkeségünket, és mindent megtenni azért, hogy egy jó produkciót hozzunk létre.

– Ismét aktuális karácsonyi dalotok is, az Egész évben ölelnélek…

– Ez alapvetően egy könnyed, humoros zene, amiben a megjegyezhető dallam, az izgalmas vokálok és a karakteres szaxofonszóló együtt valódi ünnepi légkört teremt.

– Mit jelent számodra az ünnep?

– A karácsony a kedvenc ünnepem! Ebben az időszakban nem nagyon szoktam vállalni színházi fellépéseket, így ez a családról, az együtt töltött, szeretetteljes kikapcsolódásról szól. Alig várom most is, hogy ez eljöjjön. Úgy néz ki, nővéremék is haza tudnak utazni Angliából, amitől még különlegesebb a várakozás.

– Hol töltöd az ünnepeket?

– Tavaly Ya Ou szüleinél voltunk Mosonmagyaróváron, idén pedig nálam, Szigetszentmiklóson karácsonyozunk. Később azért elkanyarodunk Ya Ouékhoz is.

– Milyen évet tudhatsz magad mögött?

– 2021-ben egy karantén utáni élet indult el, így minden színházi felkérésre lelkesen mondtam igent. Játszhattam több izgalmas darabban is a Madách Színházban, a Soproni Petőfi Színházban, a TBG Production produkcióiban, illetve Gergely Róbert színházában is láthattak több szerepben. Szerettem ezt az évet, mert a szünnapokat is jobban értékeltem és jó szívvel búcsúztatom. Szeretném, ha 2022 is hasonlóan mozgalmas lenne, és még több helyen próbálhatnám ki magamat.

– Sopronban mikor leszel látható?

– Nyáron a Fertőrákosi Barlangszínházban a „Vadak ura” című musicalben már biztosan szerepelni fogok. Nagy szeretettel várom a soproni és környékbeli közönséget. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...