Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új Plasticocean klip
A soproni Plasticocean zenekar a koronavírus-járvány előtt több telt házas koncertet adott – most a modern technika segítségével tartja a kapcsolatot a közönséggel

Új Plasticocean klip

| Kóczán Bálint | Sztárok

Hatalmas tervekkel és új számokkal várja a következő időszakot a Plasticocean. A soproni zenekarnak több ezer követője van már a közösségi médiában, de a mostani helyzet nekik sem egyszerű.

– A jelenlegi helyzet sok más szakmával együtt a zenészeket és a zeneipari háttérmunkásokat is nagyon megviseli – kezdtek bele a Plasticocean tagjai. – Márciusi koncertjeinket sajnos sorra visszamondták a szervezők. Ennek tükrében kicsit szomorúan telnek a napjaink, de tűkön ülve várjuk, hogy újra színpadra léphessünk és zenélhessünk.

A soproni zenészek hozzátették, a modern technikának köszönhetően remek lehetőségük van tartani a kapcsolatot a közönségükkel és egymással. – Heti rendszerességgel tartunk online meetinget – mesélték. – Az egyik ilyen alkalommal született a legutóbbi videónk ötlete. Mivel mindannyian nagyon komolyan vesszük a kijárási korlátozást, így nem volt lehetőségünk klipet forgatni, de egy élő zenei videót igen. Ebben Helmut és Bálint élőben eljátssza az Árnyék című számunkat, amelyet a YouTube-on már bárki megtekinthet.

A Plasticocean zenekar 2017-ben alakult, dalait a modern metál–metalcore stílus jellemzi. A formáció számos tehetségkutatón ért el sikereket, egyetlen metál zenekarként pedig a 2018-as Hangfoglaló Program Induló előadói alprogram támogatottjai közé került. 2019 szeptemberében jelent második lemeze Békétlen címmel. Míg az első, Wave című albumon angol nyelvű dalok sorakoztak, az új lemezen már csak magyar szövegek hallhatók, és hangzásban is eltér a megszokottaktól. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...