Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vagány és szexi báli trend
Fotó: Szita Márton

Vagány és szexi báli trend

| Madarász Réka | Sztárok

Ha az idei farsangi bálon a legújabb divatnak megfelelően szeretnénk megjelenni, könnyű anyagból készült, tollal, szőrmével, illetve csipkemotívumokkal díszített, nőies vonalvezetésű ruhát választunk.

A vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig (húsvét előtti 40. nap) tartó időszak a farsang, ami hagyományosan a bálok és a vidám összejövetelek szezonja. Természetes, hogy ilyenkor mindenki a legjobb formáját akarja hozni. Az idei trendben mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabokat.
A Pantone vállalat minden év decemberében megválasztja a következő esztendő hivatalos árnyalatát, ami meghatározó lesz a divatvilágban, a sminktrendekben és a lakberendezésben. 2018-ban egy titokzatos, misztikus szín lett a befutó: az ultraibolya. Lee Eisenman, a Pantone igazgatója így indokolta a döntést: „A lila egy bonyolult szín. Bonyolult világban élünk, ezért egy bonyolult színt választottunk”.


– A Pantone az emberi kreativitás előtti tisztelgésként ajánlja fel ezt a színt, ami természetesen a báli trendben is megjelenik – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Erőteljesen képviseli magát azonban a Dior cég által a kifutókra hozott fekete-fehér is – külön-külön, illetve kombinálva. A Chanel idén halvány árnyalatokkal és ezüsttel határozta meg az irányt. Az örök klasszikus, a piros kis mértékben ugyan, de szintén fellelhető a színpalettán.
A csodálatos báli ruhák könnyed, lágy anyagokból, tüllből, muszlinból, selymekből készülnek, és flitteres, gyöngyös csipkemotívumokkal ékesítik őket. Az anyagok puhaságát tovább fokozza, hogy helyenként tollat, szőrmét dolgoznak rájuk.


– A fazon kialakítását erőteljesen befolyásolja a felhasznált alapanyag – tette hozzá Kata. – Az idei alkalmi ruhák nőiesek és rendkívül szexik. A hosszú tüll estélyik áttetszőségét csak a legszükségesebb helyeken fedik a csipke- és gyöngyrátétek. Leginkább a régi idők kombinéira vagy mídereire emlékeztetnek ezek a darabok – természetesen gyönyörűen kidolgozott kivitelben.


Ezek a ruhák azonban csak a tökéletes alakú, vállalkozó szellemű ifjú hölgyeknek ajánlottak. Nem kell azonban elkeserednünk, mert a kifutók merész darabjait – az eredeti stílusjegyeket továbbra is megőrizve – mindig újragondolják, hordhatóvá varázsolják a tervezők.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...