Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Válasszunk szempillaspirált!
– A vízálló spirál praktikus nyaraláskor, de nem alkalmas mindennapos használatra – mondta Pfeiffer Marianna kozmetikusmester. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Válasszunk szempillaspirált!

| Madarász Réka | Sztárok

A szempillaspirál a sminkelés egyik kulcsszereplője, amelyet szinte mindennap használunk. Gyakran még azok a hölgyek is kiemelik a pillájukat, akik egyébként nem jártasak az arcfestés rejtelmeiben.

Bár apróságnak tűnik, a szempillafestés hatalmas változást tud eredményezni a megjelenésünkben: a sötét, dúsabb, hosszabb pillák hangsúlyozzák a szemünket, üdévé teszik a tekintetünket, feltéve, ha a spirált jól választjuk meg és helyesen alkalmazzuk.

– Az üzletekben a termékek óriási kínálata áll a rendelkezésünkre – tudtuk meg Pfeiffer Marianna kozmetikusmestertől. – Az átlagnál is nehezebb helyzetben vannak azok, akik hajlamosak az allergiára. Akiket ez érint, mindenképp ügyeljenek arra, hogy a spirál hipoallergén legyen!

A szempillaspirálokat alapvetően két csoportba sorolhatjuk: vannak köztük vízállóak és nem vízállóak. A vízálló spirál nagyon praktikus lehet nyaralások alkalmával, illetve ha este szórakozni megyünk, ugyanis a meleg hatására elkenődhet a sminkünk. Azonban nem alkalmas mindennapos használatra, tartósabb alkalmazás esetén ugyanis a pillák megritkulhatnak, letöredezhetnek.

– A pillák formázásánál fontos szerepet tölt be a szempillaspirál keféje is – folytatta a szakember. – Minél sűrűbb a kefe sörtéje, annál szebben választja szét a pillákat. A festéket érdemes több rétegben felvinni, kevés száradási időt hagyva a rétegek között. Lényeges a szempillák ápolása is. Alapvető, hogy a nap végén mindig távolítsuk el a spirált, így megelőzhető a pillák töredezése, de még a szem gyulladása is. Az sem túl előnyös, ha másnap a „maradék” spirálra visszük fel az újabb rétegeket.

Heti két–három alkalommal olajokkal, speciális hidratáló zselékkel is érdemes ápolnunk a pilláinkat. Végül arról se feledkezzünk meg, hogy a spiráloknak is van szavatossági idejük: a felbontás után maximum hat hónapig használjuk azokat!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...