Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vásárlásra csábító nyári akciók

Vásárlásra csábító nyári akciók

| Madarász Réka | Sztárok

Aki nyárra időzítette a megújulást, most jól jár, hiszen az üzletek talán minden eddiginél nagyobb leárazásokkal ösztönzik vásárlásra a betérőket.

Idén – ahogy a múlt évben is – nem volt sok idejük az üzleteknek a tavaszi–nyári kollekció bemutatására, ugyanis a korlátozások miatt hetekig zárva kellett tartaniuk. Alighogy életbe léptek az enyhítések, többen rögtön „újranyitási akcióval” indítottak, hiszen a lenge darabokat még szellősebbekre kellett cserélni. Nem meglepő, hogy őszhöz közeledvén a butikok kiárusítják a szezonális termékeket, egyes helyeken akár 70 százalékos engedményt is adnak. Idén viszont az is gyakori, hogy a tavaszi kollekció megmaradt darabjaihoz is óriási kedvezménnyel juthatunk hozzá.

– Az akciókat mindig is nagyon szerettem, ugyanis ha olcsóbban vásárolok valamit, eltölt a „jól jártam érzés” – mesélte Kinga az egyik soproni drogéria polcait fürkészve. – Sokan mondják, hogy a leárazás a legtöbbször csak átverés, én azonban ezzel nem foglalkozom, mert nem akarom megfosztani magamat az örömtől. Megesik az is, hogy elcsábulok. Most például csak egy tusfürdőért jöttem be, de megláttam egy akciós rúzst a kifutó termékek polcán, és nem bírok ellenállni neki.

Vannak természetesen régóta működő üzletek is – stabil törzsvásárlókkal –, melyek minden évben nagyjából ugyanazt a forgatókönyvet követik.

– Nálunk évente két nagyobb leárazás van, az egyik januártól február közepéig, a másik pedig ilyenkor, nyáron – tudtuk meg Supper Anikótól, egy több évtizedes múltra visszatekintő belvárosi cipő- és táskaüzlet egyik tulajdonosától. – A kiárusítás már július elején megkezdődött, és augusztus közepéig tart. Ilyenkor a mérethiányos termékekhez 30–40 százalékkal olcsóbban lehet hozzájutni, amihez persze szerencse is kell. Vannak olyan törzsvásárlóink, akik kifejezetten számítanak az akcióinkra. A kifutó termékeket azért is árusítjuk ki, hogy az új szezont friss kollekcióval indíthassuk. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...