Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vászontáskák szívvel, szeretettel
Pusztainé Gosztom Anita táskái azért is népszerűek, mert vászonból ritkán készítenek divatos fazonokat. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Vászontáskák szívvel, szeretettel

| Madarász Réka | Sztárok

Idén lesz 30 éve, hogy Pusztainé Gosztom Anita elkezdett varrni, és azóta is töretlen a lelkesedése. Vászontáskáinak nemcsak egyedi, minőségi anyaga, hanem szép kidolgozása is árulkodik készítőjük szakértelméről.

Pusztainé Gosztom Anita vászontáskái három éve indultak hódító útjukra hazánkban és külföldön. Alkotójuk szinte még ki sem nyitja a szemét, máris ül a varrógéphez, és állítja össze a táskáit változatos színekben és fazonokkal.

– Már 15 éve vállalkozó vagyok – mesélte Anita. – Korábban volt egy varrodám. Egyszer az egyik osztrák vendégem megkért, hogy készítsek neki origami vászontáskát, amiből rögtön többet is rendelt. Nagyon kedvemre volt ez a tevékenység, úgyhogy el is kezdtem bevásárlótáskákat varrni, amelyeknek hatalmas sikere volt a vendégeim körében. Aztán új fazonokat terveztem: oldaltáskát, majd a népszerű váll-, háti és kézitáskaként is használható 3 az 1-bent.


Azért is óriási a kereslet Anita táskáira, mert vászonból ritkán készítenek divatos fazonokat. A kreatív varrónő talált egy nagykereskedést, amellyel remekül együtt tud működni. Itt kedvére válogathat a szebbnél szebb anyagok közül a szivárvány minden árnyalatában. Amikor megérkezik az új áru, alig várja, hogy a kezébe vehesse az anyagokat.


– Mindig is szerettem a vásznat, ami számomra több, mint egy anyag – folytatta. – Erős, jó minőségű vásznakkal dolgozom. Most már szinte kizárólag táskákat varrok, ami számomra nemcsak munka, hanem hobbi is. Nem tudnám megunni a varrást, mert ahogy kitalálok egy új fazont, már a következőn gondolkodom. Arra is rájöttem, hogy nem a saját ízlésemből kell kiindulnom, hiszen sokfélék vagyunk.

A visszajelzések, amelyek az ország minden részéből érkeznek, kizárólag pozitívak, hiszen ezek a darabok „tele szívvel és szeretettel” készülnek – amit Anita gyakran ki is ír a Facebook-oldalára.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...