Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatért a Hungarica - videó
A Hungarica visszatért – az eredeti felállással dolgoznak ismét és új dalokat is készítenek

Nagy sztárokkal készített klipet az újjászervezett zenekar

Visszatért a Hungarica - videó

| Kóczán Bálint | Sztárok

A járványhelyzet ellenére is sikeres évet zár Mentes Norbert és a Hungarica. A soproni gitáros zenekarával új anyagot ad ki, legújabb klipjükben pedig igazi sztárok is közreműködnek. Mentes Norberttel beszélgettünk.

– Bár a pandémia megnehezítette sokak életét, de zenészként talán te nem panaszkodhatsz. Hogyan tekintesz vissza az esztendőre?

– Való igaz, én is úgy érzem, hogy bár az élőkoncertek idén sajnos nem úgy alakultak, mint a korábbi években, de az alkotói munkából jócskán kivettem a részem. Megjelent egy különleges instrumentális lemezem Renato Pavesivel. A projekt hallatán országosan is többen felkapták a fejüket, és sokan megszerették, hiszen a flamenco gitározását gyúrtuk össze az én stílusommal, ami egyedi. Mivel koncertezni nem nagyon volt lehetőség, csak az online fronton tudtunk bizonyítani, illetve a fizikális hanghordozónkat is sokan begyűjtötték, több hétig benne voltunk az eladási sikerlista első 10 helyezettje között.

– Emellett jó híred van a Hungarica-rajongóknak is.

– Abszolút. A Hungarica „visszatért”. Az eredeti felállással dolgozunk ismét, és új dalokat is készítettünk.

– Ez mit jelent, lemez is lesz?

– Még karácsony előtt, december 18-án lát napvilágot az idén nyár óta újra az eredeti felállásban működő Hungarica jubileumi kiadványa. A tizenöt tételes CD-n a Hungarica 2006 és 2012 közötti, legsikeresebb korszakában, Pusztai Zoltán költő örökérvényű szövegeivel született és most teljesen újrakevert és remaszterizált számok mellett két vadonatúj szerzemény is helyet kapott.

– Ráadásul készült egy vadonatúj videoklip, nem is akármilyen nevekkel...

– Tulajdonképpen a Hungarica című új album címadó dalához készült a kisfilm, és valóban a rockzene krémje is közreműködik benne. Olyan zenészek vendégeskednek a klipben, mint például Papp Szabi, Szendrey „Szasza” Zsolt, Kalapács József, Szekeres András és Barbaró Attila. Nagyon jó volt a srácokkal együtt dolgozni, köszönöm nekik a közreműködést. A végeredmény már látható a videomegosztón.

– Összességében elégedett vagy?

– Igen, ahogy említettem, a járvány engem inkább az alkotás irányába vitt, inspirációt kaptam, és próbáltam kihasználni ezt az időszakot. Úgy érzem, sikerült maradandót alkotnunk. Jövőre tervezünk még videoklipeket, és ezzel együtt bízom benne, hogy lesz lehetőség újra élőben koncertezni. Nem adjuk fel! 


Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...