Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Köszönjük, Sopron!”
Harmincötezer embert vonzottak a koncertek a Lövérekben, az egész héten át zajló programokra pedig közel ötvenezer vendég érkezett városunkba. Fotó: Filep István

2025-ben június 6. és 8. között rendezik meg a III. SopronFestet

„Köszönjük, Sopron!”

| Munkatársunktól | Tallózó

Fergeteges hangulat a Lövérekben és a Fő téren, kiállítások városszerte, faültetés, podcastek és Trabant-matuzsálemek – ha pár szóban kellene összefoglalni... Óriási siker volt idén a SopronFest, amelynek már mindenki a folytatásáról beszél.

2015 után ismét megjelent a feketébe öltözött esernyős ember – múlt csütörtökön a Tűztorony tetejét hódította meg. Hasonlóan látványos jelenetekben nem volt hiány az idei SopronFesten: a belvárosi helyszínen fellépett például a Csík Zenekar, a Kispál és a Borz vagy Demjén Ferenc is – nagy sikerrel. A Lövérekben pedig három nap alatt felvonult a magyar könnyűzenei élet krémje: Azahriah például a Puskás Arénában rendezett, tripla koncert előtt csak Sopronban lépett fel, a Halott Pénz is itt „melegített” a Puskás előtt, ahogy a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi vagy például a Tankcsapda is fergeteges bulit adott.

– Hogy milyen volt a 2024-es SopronFest utolsó napja? Amikor többek között olyan előadók állnak a színpadon, mint Majka, a Wellhello, Dzsúdló, a Kowalsky meg a Vega, a Valmar, a Margaret Island, a Quimby, a Kruder & Dorfmeister vagy a 30Y, olyan a helyszín, mint a Lövérek, és olyan a közönség, mint ti vagytok, nem lehet mást válaszolni, mint hogy CSODÁLATOS! Köszönjük! Tali jövőre! – írták Facebook-oldalukon a fesztivál szervezői.

80 helyszínen 300 programon vehettek részt a Sopronból és az ország más részéről érkező vendégek. Harmincötezer embert vonzottak a koncertek a Lövérekben, az egész héten át zajló programokra pedig közel ötvenezer vendég érkezett városunkba.

– Sopron számára fontos, hogy legyen egy olyan attrakció, ami a fiataloknak is vonzó. Éppen ezért a jövőben is támogatni kívánjuk a főszervezők munkáját – ezt pedig már dr. Farkas Ciprián polgármester posztolta.

A koncertek mellett a hétvégén népszerű volt például a Trabi-túra is – a résztvevők a belvárosból a Páneurópai Piknik Emlékparkig pöfögtek a matuzsálemekkel, ahol trabantos tematikájú játékokat is kipróbálhattak.

A borkultúráról és a magyar bor jövőjéről Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos beszélgetett soproni borászokkal a Vinodome-ban.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Soproni Téma kvízek

Soproni Téma kvízek

2023. 03. 13.

Ezen az oldalon próbálhatod ki aktuális kvízünket, alatta találod régebbi játékaink listáját.