Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Valamit valamiért

| Tallózó

Nem hiszek abban, hogy valakit csak a szerencse egész életén át megvéd minden bajtól.

Amikor így látszik, akkor általában arról (is) szó van, hogy az „élete végéig” hamarabb jön el, mint kellene. A mai tudásunk szerint az életünket leginkább megrövidíteni tudjuk, ha rossz döntéseket hozunk. Fogalmazhatok sarkosabban úgy is, hogy a célszerűtlen döntéseinkkel jól el tudjuk rontani az alaphelyzetünket. Ahhoz, hogy célszerűen kihasználjuk a lehetőségeinket, viszont tennünk kell, tennünk kellene napról napra azt, aminek értelme van! Ez a valamit valamiért elve. Hogy mit tegyünk – ha az egészségünk a cél –, abban érdemes szakember tanácsára alapozni. Ez a szakember az orvosdoktor.

Ha csak „holnap” – már esetleg szorító kényszer alatt – kezdünk cselekedni, akkor már késő, sőt az eredeti lehetőségekhez képest mindig az!

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

„Holtomiglan, holtáiglan”

„Holtomiglan, holtáiglan”

2021. 10. 20. | Pluzsik Tamás

Bizonyára sokan álmodoznak az egész életen át tartó szerelemről, és vannak olyan szerencsések, akiknek ez meg is adatott. Sorozatunkban olyan soproni házaspárokkal beszélgetünk, akik talán tudják a hosszú és boldog házasság titkát. Legalábbis az életük példa lehet erre.

Lehet-e változtatni?

2021. 10. 20.

Szerintem lehet. Persze az első kérdés nem is ez. Akar-e az ember változtatni a helyzetén? Sokszor van, hogy érezzük, hogy nem stimmel valami, és… mégsem változtatunk.