Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
1 százalék, nagy segítség
Dr. Tóth László megbízott orvosigazgató elmodta, a felajánlásnak köszönhetően tovább fejleszthették az eszközparkot. Fotó: Németh Péter

1 százalék, nagy segítség

| Munkatársunktól | Városi hírek

Tavaly 3,8 millió forint érkezett az adó egyszázalékos felajánlásokból a soproni kórházért alapítvány számlájára. Új eszközöket vásároltak a pénzből.

Az adózóknak május 22-ig volt lehetőségük arra, hogy személyijövedelem-adójuk egy százalékát egy regisztrált civil szervezetnek ajánlják fel. Az idei összesítések még nem ismertek, azt viszont igen, hogy a Soproni Erzsébet Oktató Kórházért Alapítvány számlájára tavaly 3,8 mil­­lió fo­­rint befizetés érkezett. 

– Ebből az összegből a gyógy­­köz­pont több osztályának te­­vékenysége bővülhetett új, mo­­dern eszközökkel – mondta el felajánlások felhasználását ismertető sajtótájékoztatón a ku­­­­ratórium nevében dr. Ko­­mor­­­noki László. Az alapítvány elnöke egyúttal köszönetet mondott a felajánlóknak. Az idei célok között szerepel az ápolási feltételek, a di­­ag­­nosztikai szolgáltatások, a ko­­ra­­szülött-ellátás, valamint az aneszteziológiai és műtéti tevékenység fejlesztése.

– A támogatásból a sebészeti osztály szakrendelésén egy olyan készüléket állíthattunk üzem­­­­be, amely precíz, szövetkímélő vágást, a digitális vezérlésnek köszönhetően pedig minden pillanatban megbízha­­tó működést eredményez – tu­­dat­­ta dr. Fürtös András, az osztály főorvosa.

Dr. Sztancs György, a traumatológiai osztályvezető főorvosa hangsúlyozta, az adófelajánlásokból beszerzett műszernek a trauma és ortopéd műtéteknél veszik hasznát.

Dr. Kulcsár Dániel urológiai osztályvezető főorvos pedig be is mutatta azt a két új endosz­kópos optikát, amelyeket az adó egy százalékokból vásárolhattak meg.

A gyógyközpont képviseletében dr. Tóth László megbízott or­­vosigazgató kifejtette: az in­­tézmény sikeresen szerepel a pá­­­­­­­­lyá­­zatokon, ezért a műszerezettség az országos átlag feletti. A cégek, magánszemélyek, alapítványok támogatását pedig mindig köszönettel elfogadják. Így tovább fejleszthetik a mindennapi gyógyászatban használt eszközparkot.

Kapcsolódó cikkek