Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A biztonság fellegvára
Barcza Attila, dr. Farkas Ciprián, Kovács István és Kristóf Péter tűzoltó ezredes emelőgép segítségével helyezte el a bokrétát. Fotó: Filep István

Rendészeti központ: Jó ütemben halad az építkezés

A biztonság fellegvára

| Etzl Edgár | Városi hírek

Elérte végső magasságát a Rendészeti Integrált Központ, amely a Táncsics utcai, egykori ’48-as laktanya területén épül. A bokrétaünnepet a múlt héten tartották.

Mindössze négy hónap telt el az alapkő letétele óta, de a Rendészeti Integrált Központ épületegyüttese máris elérte végső magasságát. A hazánkban egyedülálló komplexum elsőként ad otthont egy helyen a rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek és a különböző szakszolgálatoknak. Az intézményt várhatóan jövő tavasszal adják át. (Az építkezésről lapunkban korábban többször is beszámoltunk, például: Soproniak biztonsága, Soproni Téma, 2021. június 16.)

– Manapság ritka az ilyen gyorsan és szervezetten haladó építkezés – mondta köszöntőjében Kovács István rendőr vezérőrnagy, az országos főkapitány gazdasági helyettese, aki beszámolt a munka állomásairól és a leendő rendészeti központ fontosabb jellemzőiről. Kiemelte, az épület alapterülete a mélygarázzsal együtt meghaladja a 11.500 négyzetmétert. Az alagsorban fedett lőteret és konditermet alakítanak ki. A belső udvaron sportpálya és a tűzoltók által használt mászófallal ellátott gyakorlópálya, valamint az autómosók is helyet kapnak.

– A fantasztikus teljesítményért köszönet jár a kivitelezőnek és valamennyi munkatársnak – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A kormányzati forrásból finanszírozott fejlesztés nagymértékben hozzájárul a soproni emberek biztonságához, amely napjainkban az egyik legfontosabb közösségi érték.

A képviselő hozzátette: jó úton járunk, hiszen Sopron egyike a legbiztonságosabb megyei jogú városoknak. Dr. Farkas Ciprián kiemelte, a Rendészeti Integrált Központ elkészültével XXI. századi körülmények között végezheti munkáját a rendőrség és a katasztrófavédelem. A polgármester emlékeztetett, a rendőrség által jelenleg használt épületet 1907-ben építették, a tűzoltók pedig hazánk legrégebbi tűzoltólaktanyáját használják. 

Az ünnepségen részt vett dr. Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek