Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A cukorbetegeket fogják össze
A cukorbetegek számára fontos a mozgás, így az egyesület a korábbi években nordic walking túrákat is szervezett. Fotó: Hollósy-Gecseg András

Kultúra, sport, egészség – Civil szervezetek Sopronért

A cukorbetegeket fogják össze

| Köves Andrea | Városi hírek

Rászorulók segítése, élményprogramok szervezése, hagyományőrzés – csak pár azok közül a fontos feladatok közül, amelyeket a civilek ellátnak. Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be.

A Soproni Cukorbetegek Egyesülete jogelőd csoportja 1992-ben alakult, így idén a harmincadik születésnapjára készül.

– A diabéteszesek érdekeinek védelme, támogatása, illetve a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretek átadása a legfőbb célkitűzésünk – emelte ki Nagy Andrásné Kati, az egyesület elnöke. – Mindemellett rendezvényeinkbe az érintett családtagokat is bevonjuk, hiszen fontos, hogy ők is megkapjanak minden lényeges információt a betegséggel kapcsolatban. Programjainkon a helyes életmód kialakítása is központi szerephez jut. Sajnos az utóbbi két évben a járványügyi helyzet nem tette lehetővé a személyes találkozásokat, ami fájó pont számunkra. Most februártól nagy örömünkre ismét várunk minden érintettet és érdeklődőt a Pedagógusok Művelődési Házában minden hónap harmadik szombatján 15 órától.

Az egyesület jelenleg ötvenkét fős tagsággal rendelkezik Sopronban, Kapuváron tizenhat fővel működik a klub. Az elmúlt években orvosokat és szakápolókat is vendégül láttak az összejöveteleiken. Részt vesznek a cukorbetegség megelőzésével kapcsolatos egészségnevelő és felvilágosító tevékenységben, megemlékeznek november 14-én az országos diabétesz világnapjáról, és a beteggondozás feladatait is segítik.

Tevékenységükhöz a Soproni Lady Lions Club nyújt nagy segítséget.


Kapcsolódó cikkek