Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Egészségsarok

A harmadik

| Városi hírek

Most, az imént kaptam a harmadik Covid elleni oltásomat. A fene egye meg, hogy még mindig erről a témáról kell írnom!

Sajnos, még nem térhetek vissza a szeretett érvédelem kérdéseire.

Nekem a védőoltás nem az utazásról, nem a munkavállalásról szól, hanem a nagyobb biztonságomról. Kisebb eséllyel leszek beteg, kisebb eséllyel kerülök kórházba, és (ez sem elhanyagolható szempont) kisebb eséllyel halok bele ebbe a bajba. Van egy negyedik okom is, amiért észszerűnek tartom az oltást. A Covid ténylegesen belepiszkál az agyunkba! Ennek jele Covid-fertőzésben például a szag- és ízváltozás. Egyébként, ha nem leszek beteg, vagy a betegségemmel nem szorulok kórházi ellátásra, akkor nagyobb esélye lesz mindenkinek, aki bármi miatt (ne csak a Covidra gondoljon!) kórházi kezelésre szorul. Nem foglalok helyet, nem kötök le „kapacitást”.

Emiatt az oltva lenni vagy oltatlanul nem csak saját magunkról szóló döntés. Döntsön!

Dr. Tschürtz Nándor

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.