Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A hűség kötelez
A centenáriumi program adventi koncerttel zárult a Liszt-központban. Fotó: Németh Péter

A hűség kötelez

| Városi hírek

A népszavazás centenáriumára emlékezett a Soproni Egyetem. Mint ismert, a soproni diákság 100 évvel ezelőtt kulcsszerepet játszott a történelem alakulásában.

December 16-án tartotta megemlékező rendezvényeit a Soproni Egyetem. A program az Erdészeti Múzeumban a „Magyarok maradtunk” – történeti kiállítással és történelmi keretjátékkal kezdődött.

Ezután az evangélikus templomban rendeztek emlékező műsort, itt ifj. Sarkady Sándor felidézte a soproni egyetemisták elvitathatatlan szerepét a népszavazás előkészítésében.

Dr. Fábián Attila rektor elmondta: a száz évvel ezelőtti főiskolások mindent megtettek, azért hogy rávegyék az embereket a szavazásra. Dr. Farkas Ciprián polgármester pedig arról beszélt, hogy 100 éve a harangok is hirdették a népszavazás eredményét. A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

Az ünnepi program a Liszt-központban egy adventi koncerttel zárult, ahol az egyetem vezetése mellett szintén részt vettek a város elöljárói, valamint a történelmi egyházak képviselői. 

Kapcsolódó cikkek