Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jövő egyeteme „épül” Sopronban
Az egyetem jövőjéről dr. Fábián Attila rektor egyeztetett ­Barcza Attila országgyűlési képviselővel. A megbeszélésen elhangzott: megújul a botanikus kert is. Fotó: Griechisch Tamás

A jövő egyeteme „épül” Sopronban

| Munkatársunktól | Városi hírek

Az új struktúrában és új lendülettel működő Soproni Egyetem jövőjéről egyeztetett dr. Fábián ­Attila rektor és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A megbeszélésen elhangzott, akkor érhetnek el komoly eredményeket, ha összehangolják az egyetem és a város fejlesztési stratégiáját. A modernizálás mellett a hagyományok megőrzése is fontos részét képezi a jövőnek.

További fontos hír, hogy kormány támogatásával hamarosan infrastrukturális és a képzéseket érintő fejlesztések indulhatnak el az intézményben.

– Az a cél, hogy a jövő egyeteme épüljön meg Sopronban, ami egy igazi zöld szemléletet tükröz. Tudjuk, hogy az erdőmérnöki és faipari képzés kuriózum Magyarországon, ennek a teljes stratégiai és minőségi fejlesztése zajlik. Az együttműködés és a fejlesztés nyertesei a hallgatók lesznek minden területen – hangsúlyozta Barcza Attila.

A faipari és kreatív képzések továbbfejlesztésével igazi műhelykörnyezet megteremtése a cél, új kreatív alkotóház épül, még nagyobb hangsúlyt kap a faépítészet, és teljesen megújul a botanikus kert. Az intézmény turisztikai élményt is kínál majd a Sopronba látogatóknak, ahol a természeti értékek mellett bemutatják például a faipari mesterségeket. 

Kapcsolódó cikkek