Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A jövő soproni bástyája
Az új épületben kap helyet a rendőrség, a katasztrófavédelem, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendvédelmi szolgálatok. Látványterv

A központ alapterülete több mint 11.500 négyzetméter

A jövő soproni bástyája

| Etzl Edgár | Városi hírek

Befejezéséhez közeledik a Rendészeti Integrált Központ építése, így hamarosan új helyen dolgozhatnak a város rendvédelmi szervei.

Töretlenül dolgoznak a Flandorffer Ignác, a Vitnyédi és a Selmeci utca által határolt építési területen: tavaszra várhatóan elkészül a hazánkban egyedülálló Rendészeti Integrált Központ. A Flandorffer Ignác utca felőli szárny körül már lebontották a munkások az állványzatot, itt jól látszanak a szerkezetet borító kék színű elemek. A Selmeci utca felőli szárnyat ugyan nagyrészt még építési háló borítja, a sarkon lévő bejáratnak – ami a látványtervek szerint a katasztrófavédelmi kirendeltség bejárata lesz – jól haladnak a kialakításával.


A rendőrségnek, a katasztrófavédelemnek, az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és a rendvédelmi szolgálatoknak új otthont adó komplexum építéséről lapunkban is beszámoltunk rendszeresen. Az új épületnek tavaly júniusban tették le az alapkövét (Soproniak biztonsága, Soproni Téma, 2021. június 16.), októberre a szerkezet már el is érte végső magasságát (A biztonság fellegvára, Soproni Téma, 2021. október 20.).

A többszintes központ alapterülete a mélygarázzsal együtt meghaladja a 11.500 négyzetmétert. Az itt dolgozók számára az alagsorban fedett lőteret és konditermet alakítanak ki. A belső udvaron pedig sportpálya és a tűzoltók által használt mászófallal ellátott gyakorlópálya, valamint autómosók is helyet kapnak.


Az építési terület a város egyik legnagyobb, rehabilitációra szoruló része volt. A városvezetés korábban többször emlékeztetett, hogy a soproni rendőrőrsöt 1907-ben építették, a tűzoltók pedig hazánk legrégebbi tűzoltólaktanyáját használják. A mostani fejlesztés után ezek a szervek is XXI. századi körülmények között folytathatják munkájukat.

Forgalmirend-változás: Autók, buszok és gyalogosok elől is lezárták múlt kedden a Selmeci utca Vitnyédi és Táncsics Mihály utca közötti szakaszát, mivel a területen felújítják az útburkolatot. A szakasz további, zsákutcává vált részén is folynak burkolatjavítások, ott helyi forgalomirányítás mellett lehet közlekedni. A Táncsics utcában a Selmeci utca és a Kossuth Lajos utcai körforgalom között jelzőőrös irányítás van szintén burkolatjavítási munkák miatt. A Vitnyédi utcában burkoltjavítási munkálatok nehezítik a közlekedést. A Höflányi utca Rét és Erdélyi utca közötti szakaszán járda- és útburkolat-felújítás miatt kell torlódásra számítani.

Kapcsolódó cikkek