Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kitelepített németekre emlékeztek

A kitelepített németekre emlékeztek

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

A hetvenegy évvel ezelőtt hazájukból elüldözött, kitelepített németekre emlékeztek vasárnap délután Bánfalván, az Ágfalvi és Sopronbánfalvi Társult Evangélikus Egyházközség, valamint a Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

- Egy szombati nap volt, amikor teherautókkal jöttek értünk. Senki nem tudta, hogy kir és miért visznek. Apám nem volt volksbundista, a háborúban magyar katona volt, mégis rajta volt a kitelepítési listán. Talán azért, mert német anyanyelvűnek vallotta magát. Fogalmunk sem volt, hová megyünk – idézte beszédében egy kitelepített fiatalember visszaemlékezését Krisch Magdolna, a nemzetiségi önkormányzat elnöke.

A megemlékezésen résztvevő dr. Fodor Tamás polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy Sopron város több évszázados történelme során mindig is békében és barátságban éltek és élnek ma is egymás mellett a nemzetiségek.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Ízes, vidám barátkozások

Ízes, vidám barátkozások

2024. 06. 19. | Horváth Ferenc

Jó hangulat, barátkozások, pörköltfőző verseny némi izgalommal, gyermek- és felnőtt programok, végül pedig retró buli – így összegezhető a már hagyomá...