Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A kör bezárult

| Városi hírek

Horváth Ferenc főszerkesztő jegyzete.

Egészen elképesztően/ megdöbbentően alakul az oltásellenesek stratégiája, amelynek nyíltan ugyan nem kimondott célja a kormány lejáratása, de hát csak az nem lát át ezen az olcsó trükkön, aki nem akar. Az elemzők majd bizonyára végigjárják az oltásellenesség stációit, pontosan kiderítve az ok–okozati összefüggéseket, de a végső tanulságot majd a szavazók vonják le, hiszen a szélsőjobbtól a szélsőséges liberálisokig terjedő skálán értük küzdenek.

Ezzel persze önmagában nem is lenne semmi baj, de amit a járvány ideje alatt műveltek és művelnek, az minden tisztességes embert, függetlenül attól, hogy melyik párttal szimpatizál, vagy hogy milyen a világlátása, elborzaszt. Sajnos azonban mindig akadnak fanatikusok, akik hallgatnak a hamis prófétákra, akiknek a párthűség fontosabb a tudományos érveknél. (Tény, akadnak olyanok is, akik mondjuk félelemből vagy morális okok miatt mondanak le az oltásról.) Külföldön már készültek olyan kutatások, amelyek szerint az oltásellenes propaganda az oka a halálozások 22 százalékának. Magyarországon erről nem készült felmérés (vagy én nem tudok róla), de gyanítom, hasonló eredmény születne itthon is. Az ellenzék az orosz és a kínai vakcinák tagadásával szégyentelenül arra játszik, hogy legyen minél több halott, hogy aztán üvölteni lehessen: lám, milyen alkalmatlan a kormány. Ezzel szemben az az igazság, hogy egyre több uniós ország rendel orosz vakcinát (például Németország és Ausztria), a kínai Sinopharmot pedig ezekben a napokban engedélyezi a WHO, az Egészségügyi Világszervezet. Az ne tévesszen meg senkit sem, hogy az Európai Gyógyszerügynökség még nem adott engedélyt a felhasználásukra! Ennek nem egészségügyi, hanem gazdasági és politikai okai vannak.

Amikor az ellenzék a keleti vakcinák ellen harsogott, akkor tulajdonképpen a magyar orvosok, kutatók és járványügyi szakemberek tudását, tapasztalatát tiporta sárba, megszégyenítve a magyar egészségügyet. Vajon miképp számolnak el a lelkiismeretükkel, látva, hogy mekkorát tévedtek, hiszen bebizonyosodott, hogy igazuk volt a magyar szakembereknek, amikor engedélyezték felhasználásukat. Gondolom, sokukat gyötri lelkiismeret-furdalás az általuk okozott közvetett halálozások miatt is. Ezért megpróbálják „felülírni” oltásellenességüket, de ez már rájuk égett. Ebből a csapdából akkor sem szabadulhatnak, ha taktikát váltva most éppen az elhunytak számával, hamis statisztikákkal próbálják befeketíteni a kormányt, mert a kör bezárult.

Kapcsolódó cikkek