Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A közrend őrzője
Kint a terepen dolgozni sosem veszélytelen – mondta ­Földvári Tamás címzetes rendőr törzsőrmester. Fotó: Filep István

A közrend őrzője

| P. Horváth László | Városi hírek

Megyénk rendészeti díját érdemelte ki Földvári Tamás. A címzetes rendőr törzsőrmester immár egy évtizede szolgál a Soproni Rendőrkapitányságon.

Földvári Tamás címzetes rendőr törzsőrmester a szolgálati idejének nagy részét a közterületen tölti. Három társával minden nap azon dolgozik, hogy fenntartsa a közrendet, illetve biztosítsa a soproniak nyugalmát. Igaz, a csapat a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén bárhol megjelenhet. Így egyik nap városunkban ellenőriznek, másikon pedig vidéken. Mindig ott, ahol szükség van rájuk.

– A feladataink közé tartozik például az ittas járművezetők kiszűrése, a körözött személyek felderítése, majd előállítása – mondta lapunknak Földvári Tamás. – Kint a terepen dolgozni sosem veszélytelen, hiszen nem tudhatjuk, miként reagálnak a sofőrök. A többségük együttműködő, mert tudják, nem követtek el szabálysértést.

A címzetes rendőr törzsőrmester éppen egy évtizede teljesít szolgálatot a Soproni Rendőrkapitányságon. Több emlékezetes bevetésen is rész vett már az elmúlt tíz évben. 2018-ban egy lakástűzhöz riasztották. Bajusznács Mihály rendőr főtörzszászlós társával közösen egy idős férfi életét mentették meg azzal, hogy az ajtót berúgva bejutottak a házba, és kihozták onnan a sérültet. Ugyancsak ez év elején szökött meg egy rab a sopronkőhidai börtönből. – Amikor a Szent Mihály-temetőben sikerült őt a falhoz szorítani, majd elfogni, nem tagadom, dolgozott bennünk az adrenalin – idézte fel Földvári Tamás.

Kapcsolódó cikkek