Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A magyar sajtó napja

Március 15-én elmaradt a szokásos városi ünnepség

A magyar sajtó napja

| Munkatársunktól | Városi hírek

Csendes főhajtással és koszorúzással emlékeztek március 15-re a város vezetői. A magyar sajtó napja alkalmából lapunk főszerkesztője rangos országos, munkatársaink pedig önkormányzati elismerést kaptak.

Sopronban is elmaradtak a hagyományos március 15-ei ünnepségek, de a város megemlékezett az 1848-as forradalom 173. évfordulójáról. A színház előtti Petőfi-szobornál volt a csendes főhajtás. A költő szobránál dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője helyezte el a megemlékezés koszorúját. Az eseményen részt vett több önkormányzati képviselő is, akik szintén fejet hajtottak a forradalom és szabadságharc hősei tiszteletére.

A magyar sajtó napján, március 15-én Magyarország miniszterelnöke előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta Horváth Ferencnek, a Soproni Téma alapító főszerkesztőjének a hiteles és szakszerű tájékoztatás iránt elhivatott, több évtizedes tevékenysége elismeréseként. Ezen a napon önkormányzati elismerésben részesült a Soproni Téma több munkatársa. Az okleveleket dr. Farkas Ciprián polgármester adta át azoknak a kollégáinknak, akik a lap indulása óta szerkesztőségünk tagjai, és hűségesen szolgálják olvasóinkat.

A 10. évfolyamába lépett Soproni Téma az elmúlt időszakban stílusában és tartalmában megújult, és már elérhető a lap hivatalos facebook-oldala (www. facebook.com/sopronitemahivatalos) is.

Bertha Ágnes újságíróként (volt idő, amikor szerkesztőként) és korrektorként dolgozik szerkesztőségünkben. Madarász Réka újságíró, ő jegyzi a Női sarok rovatunkat. Pluzsik Tamás újságíró és fotós. A soproni családtörténetek megszállott krónikása. Bariska Tamás tervező- és tördelőszerkesztő. Az ő munkájának köszönhető a lap arculata. Az idén ők vehették át a kitüntető okleveleket. (Kóczán Bálint is lapunk munkatársa a kezdetek óta, ő tavaly részesült elismerésben.)


A polgármester az oklevelek átnyújtása után elmondta, a Soproni Téma fontos helyet foglal el a város információs rendszerében, a város lakosságának tájékoztatásában. Kollégái magas színvonalú munkát végeznek.

Horváth Ferenc, a lap alapító főszerkesztője is méltatta kollégái munkáját, akik nélkül más lenne a Soproni Téma.

– 2011 végén határozott elképzelésekkel, de azért kockázatos kísérletbe kezdtünk, önkormányzati támogatással. Már akkor olyan munkatársakat kerestünk, akikről tudtuk, hogy fontos számukra a város, a soproniak szeretete – mondta Horváth Ferenc. – A szerkesztőség összetétele persze változott, jöttek új munkatársak, és volt, aki elment, de olyan is volt, aki visszajött. A legfontosabb azonban, hogy a „régiek és az újak” egy összetartó közösséget alkotnak.


Ünnepelt a színház

Online verses összeállítással és a Mindörökké Júlia előadás alapján készült tévéjáték internetes elérhetőségével tisztelgett március 15-e és hősei előtt a Petőfi Színház társulata a hétfői ünnepen.

Horváth Vilmos elismerése

Március 15-én Magyarország miniszterelnöke előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozta Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke részére a közlekedésszervezés és az idegenforgalom területén végzett több évtizedes, példaértékű szakmai és érdekképviseleti tevékenysége elismeréseként.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek