Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A parancsnok
Fülöp István András nyugdíjba vonulásáig a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön kinevezett parancsnoka volt. Fotó: Filep István

A díjazottat tavaly decemberben köszöntötték a városházán

A parancsnok

| Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. 2023-ban a Sopron Szolgálatáért díjat Fülöp István András kapta.

Emlékkiállításokat is szervezett a parancsnok

Fülöp István András hivatásos szolgálatát 1984-ben kezdte a sopronkőhidai fegyintézetben mint gazdasági főelőadó, majd 1995-től gazdasági vezető lett. 2015-ben kinevezték a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnokhelyettesévé, 2017-ben a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka lett. 2020. január 1-jétől ismét a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön megbízott parancsnoka, majd nyugdíjba vonulásáig kinevezett parancsnoka volt. Összesen 24 alkalommal részesült elismerésben, ezek közül az egyik legfontosabb a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje állami kitüntetés. Az intézményhez kapcsolódó történelmi emlékezet ápolását és népszerűsítését példamutató módon végezte. Parancsnoki időszaka alatt számos emlékkiállítással is gyarapodott az intézet.


Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek